Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Απεργούν οι ναυτεργάτες

Σε νέα, 48ωρη αυτή τη φορά, απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας μετά και τις άκαρπες συναντήσεις εκπροσώπων των σωματείων τους με τους πλοιοκτήτες, αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Από την απεργία των ναυτεργατών δεμένα θα μείνουν όλα τα πλοία, ανοιχτού και κλειστού τύπου, στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.



 Οι ναυτεργάτες απαιτούν την άμεση κατάργηση του 35λέπτου που εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, την υπογραφή ΣΣΕ με αύξηση 3% στους μισθούς των πληρωμάτων, την καταβολή στα πληρώματα επιπλέον αμοιβής για όσες ώρες εργασίας περιλαμβάνονται στο νυκτερινό ωράριο, να αναφέρεται γραπτώς ότι τις ημέρες αργίας, το Σάββατο και την Κυριακή η απασχόληση να είναι συνεχής και να μην επιδέχεται διακοπή, να αναφέρεται επίσης ότι η τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας θα είναι σε ισχύ, αν κατά την ημερομηνία λήξης της δεν έχει υπογραφεί νέα, ενώ ζητούν στα πλοία ανοικτού τύπου με πλήρωμα μηχανοστασίου δύο μηχανικούς να προστεθεί και ένας μαθητευόμενος μηχανής, και να στελεχωθούν επιπλέον τα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου κατά τη θερινή περίοδο.

 «Ενόψει της επικείμενης υπογραφής της συλλογικής σύμβασης πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού, πρέπει να επέλθουν τροποποιήσεις και αλλαγές προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα δίκαια αιτήματα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «’Αγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης.

 Μεταξύ των αιτημάτων των ναυτεργατών είναι και η αλλαγή του νόμου περί ακινησιών πλοίων ανοικτού ή κλειστού τύπου και επάνδρωση των πλοίων στις ακινησίες για συντήρηση κουβέρτας και μηχανοστασίου.

«Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς, τα εμπλεκόμενα όργανα της πολιτείας και τους πλοιοκτήτες να απαντήσουν εγγράφως και να επιλύσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματα μας» αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας «’Αγιος Σπυρίδων».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...