Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Παυλίδης: «Κανονικά Η Λειτουργία Του Β’ Τμήματος Πληροφορικής Του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας»

Συνεχίζεται η λειτουργία του Β’ τμήματος Πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας, όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδη και του Υφυπ. Παιδείας και υπεύθυνο για ζητήματα τεχνικής εκπαίδευσης Δ. Μπαξεβανάκη καθώς και με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Θ. Κοτσιφάκη.


 Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη η σημερινή συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση στην Κέρκυρα.

 Ειδικότερα ο κ. Παυλίδης έθεσε μια σειρά από θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη συνέχιση της λειτουργίας των ολιγομελών εσπερινών ΕΠΑΛ που εδράζονται τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρθηκε στο Β’ τμήμα Πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ, στο Γ’ τμήμα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ κάτω Κορακιάνας, στο τμήμα Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων του εσπερινού ΕΠΑΛ καθώς και στα 2 τμήματα Γ’ Πληροφικής και Γ’ Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Κερκυρας.

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε πως πρόκειται για ζητήματα αναγκαιότητας τα οποία έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες που συναντάμε στην Κέρκυρα εξαιτίας και του χαρακτήρα της νησιωτικότητας που δημιουργεί πλέον προβλήματα στην εκπαίδευση.

 Το νευραλγικής σημασίας αίτημα της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του βραβευμένου από το 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, Β’ τμήματος Πληροφορικής του ΕΠΑΛ κυριάρχησε στη συνάντηση και το αίτημα έγινε δεκτό από τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε παράλληλα ότι πανελλαδικά εγκρίθηκαν 1.100 ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ ενώ τόνισε ότι καταβάλλονται ενέργειες για περαιτέρω επέκταση αυτών, ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες για να έχουμε θετικές εξελίξεις και για τα υπόλοιπά ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ του νησιού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...