Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ


Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας προχωρά σε εθνική διαβούλευση για τις νεοταξίτικες πρακτικές του Σόρος.



 Βουδαπέστη - Η Ουγγαρία αναμένεται να ξεκινήσει μια άλλη "εθνική διαβούλευση" για τον αμερικανικό χρηματοδότη Τζορτζ Σόρος, δήλωσε η κυβέρνηση, έξι μήνες πριν από τις αναμενόμενες γενικές εκλογές. Η εκστρατεία θα είναι να διερευνηθούν οι απόψεις του κοινού σχετικά με το "σχέδιο Soros" και πιθανότατα να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Bence Tuzson στο δημόσιο ραδιόφωνο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 Την περασμένη εβδομάδα ένας κορυφαίος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, δήλωσε ότι αυτό το "σχέδιο Soros" περιλαμβάνει την Ευρώπη που δέχεται εκατομμύρια λαθρομετανάστες ετησίως και την κατεδάφιση των συνοριακών φράχτων της Ουγγαρίας κατά των λαθρομεταναστών.

 Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν κάνει τακτικά επιθέσεις εναντίον του Σόρος, που γεννήθηκε στην Ουγγαρία, τον τελευταίο χρόνο, αποκαλώντας τον «δημόσιο εχθρό» για την υποστήριξή του στην ανεξέλεγκτη μαζική λαθρομετανάστευση.

 Μια εικόνα του 87χρονου που γελάει κοσμεί αφίσες σε πινακίδες μαζί με ένα μήνυμα που ωθεί τους Ούγγρους να μην αφήσουν τον Σόρος να γελάσει τελευταίος . Οι αφίσες, μερικές από τις οποίες είχαν λερωθεί με αντισημιτικά γκράφιτι, καταδικάστηκαν ευρύτατα, μεταξύ άλλων, από τον ίδιο τον Σόρος και την κύρια εβραϊκή οργάνωση της Ουγγαρίας, η οποία τις χαρακτήριζε «δηλητηριώδεις».

 Η κίνηση είναι η τελευταία μιας σειράς «εθνικών διαβουλεύσεων»- χρηματοδοτούμενων από τους φορολογούμενους- από την κυβέρνηση Orban που περιλαμβάνει ερωτηματολόγια που αποστέλλονται στα νοικοκυριά και συνοδευτικές εκστρατείες ενημέρωσης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 Η πρώτη, το 2015, περιελάμβανε ένα ερωτηματολόγιο που ζητούσε από τα νοικοκυριά την γνώμη τους για την "μετανάστευση και την τρομοκρατία". Η εν λόγω έρευνα επικρίθηκε έντονα, κυρίως από την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία εξέφρασε το«σοκ» της για τις ερωτήσεις και δήλωσε ότι θα μπορούσε να ενισχύσει την ξενοφοβία στη χώρα της ΕΕ.

 Μια άλλη εκστρατεία με τίτλο "Ας σταματήσουμε τις Βρυξέλλες" ζήτησε από τους πολίτες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η κυβέρνηση δήλωσε ότι απείλησαν την ανεξαρτησία των Ούγγρων.

 Τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη ότι ο Ορμπάν είπε σε μια πρόσφατη κλειστή συνεδρίαση του κόμματος ότι η μετανάστευση θα είναι το κύριο θέμα της προετοιμασίας για τις επόμενες εκλογές, που πιθανόν να διεξαχθούν τον Απρίλιο.

Πηγή
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...