Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Sabrina Salerno - Boys

 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!!!

2 σχόλια:

  1. πω πω τι γυναικαρα είναι αυτή!!!! αυτηνε επρεπε να φέρουνε στη χώρα και όχι την Τζουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 734 π.Χ: Ο Κορίνθιος Χερσικράτη από το εκστρατευτικό σώμα που πηγαίνει στη Σικελία με μέρος της στρατιάς παραμένει στην Κέρκυρα και την ελευθερώνει από τους Λιβυρνούς πειρατές που εξορμούσαν από τη Δαλματία,και τους Ερετριείς αποίκους. Ο ίδιος ανοικοδομεί την παλιά πόλη (που είχαν χτίσει οι Κόλχοι) και η οποία ονομάστηκε, προς τιμήν του, Χερσούπολη.
    710 π.Χ: Φαίακες και Κορίνθιοι αποικίζουν τον Κρότωνα στην Ιταλία
    664 π.Χ:. Οι Φαίακες έρχονται σε ρήξη με τη Μητρόπολη τους την Κόρινθο. Συγκρούονται και νικάνε τους Κορίνθιους σε μια ναυμαχία που θεωρείται σαν η παλαιότερη από τις μεταξύ Ελλήνων γνωστές ναυμαχίες.
    625 π.Χ:. Φαίακες μαζί με τους Κορίνθιους χτίζουν στην Ιλλυρική ακτή την Επίδαμνο (το σημερινό Δυρράχιο)
    492 π.Χ. μαζί με την Κόρινθο πολεμούν στο πλευρό των Συρακουσίων ενάντια στον Ιπποκράτη τύραννο της Γέλας.
    480 π.Χ. Η Κέρκυρα στέλνει 60 πλοία για να βοηθήσουν τους Αθηναίους κατά των Περσών. Τα πλοία εμποδίζονται από τους ανέμους να διαπλεύσουν το Ταίναρο και δεν παίρνουν μέρος στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
    467 π.Χ. Ο Θεμιστοκλής καταφεύγει στην Κέρκυρα
    434 π.Χ. Τα Κερκυραϊκά πλοία καταναυμαχούν τα Κορινθιακά έξω από το Άκτιο και ανακαταλαμβάνουν την Επίδαμνο αυτή ήταν η αφορμή του Πελοποννησιακού πολέμου. Η Κέρκυρα κυριαρχεί πλέον στο Ιόνιο πέλαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...