By "aslan"
Πρόκειται για το Βασιλικό διάταγμα «Περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων». Το διάταγμα αυτό το υπέγραψε η Βασίλισσα Αμαλία, εξ ονόματος του Βασιλέα Όθωνα, στις 31 Ιουλίου του 1856. Ορίζει την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα, με σκοπό την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιάς.
«Θέλοντες να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάττομεν.
Α. Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε διά καπνοσυρρίγγων (τσιμπουκίων), είτε διά σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.
Β. Η απαγόρευσις αύτη επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν υποθέσεως ή άλλης τινος αιτίας.
Γ. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα.
Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856».
ζητω ο βασιλευς!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο ιστορικο ντοκουμεντο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήti pasok, ti vasilias to idio einai. toys syndeei h idea ths oikogeneiokratias.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ελ. Βενιζέλος υπήρξε τέκτων. Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β' τέκτων το 1932 στην Αγγλία, όπου διέμενε. Ο Ι. Μεταξάς είχε γίνει τέκτων, αλλά απεχώρησε νωρίς, όταν αντελήφθη ότι ο τεκτονισμός δεν συνάδει προς τον πατριωτισμόν, χωρίς βεβαίως τούτο να σημαίνει ότι όλοι οι τέκτονες είναι ευσυνειδήτως αντιπατριώτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το στρατιωτικό καθεστώς, τέκτων ήταν μόνον ο Στυλ. Πατακός (ένας από τους πιο φτηνούς Ελλαδίτες «δημοσιογράφους», προαγωγός της παρακμής και προασπιστής της «πολύτιμης ζωής» των εμπόρων ναρκωτικών, σε κάποιο «βιβλίο» του ισχυρίσθηκε ψευδέστατα ότι ο Γ. Παπαδόπουλος και πολλά στελέχη του στρατιωτικού καθεστώτος, μεταξύ των οποίων και εγώ, ήσαν τέκτονες.
Έτσι «γράφουν» τέτοιοι άνθρωποι). Ο Κ. Καραμανλής ήταν τέκτων 30ού βαθμού. Εν πάση περιπτώσει, αρχή του τεκτονισμού είναι: «Πρώτα τέκτων και μετά Έλλην ή ό,τιδήποτε άλλο». Και «τέκτων» σημαίνει ομοιογενοποίησις εθνική, θρησκευτική, πολιτισμική όλων των ανθρώπων.