Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζετε η σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην Ιαπωνία!

 By "aslan"

Αδιαφορώντας για τη διεθνή κατακραυγή, οι ψαράδες της επαρχίας Taiji ξεκίνησαν το κυνήγι δελφινιών, μια βάναυση «παράδοση» που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ The Cove, του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού που πήρε και Όσκαρ. (Δείτε μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ)...


Oι ψαράδες της επαρχίας Taiji εγκλωβίζουν 2.000 δελφίνια σε έναν συγκεκριμένο όρμο, διαλέγουν περίπου 10 από αυτά για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία και στη συνέχεια σφαγιάζουν τα υπόλοιπα για το κρέας τους το οπόιο βέβαια είναι ακατάλληλο λόγω της μεγάλης δόσης υδραργύρου που περιέχουν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας Taiji, την πρώτη μέρα του φετινού κυνηγιού δελφινιών οι ψαράδες δεν κατάφεραν να πιάσουν κανένα δελφίνι.



Η βίαιη πρακτική έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων σε όλο τον κόσμο, που κάνουν λόγο για αποτρόπαιο έγκλημα.



«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στάση. Θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε δελφίνια χωρίς να δίνουμε σημασία σε αυτά που λένε» ξεκαθάρισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ The Cove γίνονταν μυστικά τη νύχτα, ώστε το συνεργείο να μην γίνει αντιληπτό από τις τοπικές Αρχές και τους εξαγριωμένους ψαράδες της επαρχίας Taiji. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκαν μυστικές κάμερες κάτω από τη θάλασσα και ανάμεσα στα βράχια του όρμου.

Οι ψαράδες της επαρχίας Taiji αρνούνται να μιλήσουν στα ξένα μέσα ενημέρωσης και κάνουν ότι μπορούν ώστε να απομακρύνουν οτιδήποτε θα καταστρέψει τα σχεδιά τους.

Δείτε το trailer:




Δείτε μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ:


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9555.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...