Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα αγορών αντί για αποδείξεις! : Προωθούν την κοινωνία του Όργουελ!

By "O.Y.K"

Με ηλεκτρονική κάρτα όπου θα καταγράφονται οι αγορές τους θα εφοδιαστούν από το 2011 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες!
Αυτό προβλέπει το σχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Το μέτρο στοχεύει στην αντικατάσταση του συστήματος συλλογής αποδείξεων για έκπτωση φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι λοιπόν, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα προμηθευτούν μια μοναδική ηλεκτρονική κάρτα ο κάθε ένας, όπου θα είναι καταχωρημένο το ΑΦΜ τους και σε κάθε συναλλαγή τους θα περνάνε την κάρτα από τα αυτόματα συστήματα συναλλαγών που χρησιμοποιούν σήμερα οι επιχειρήσεις για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και εκεί θα καταγράφονται μέχρι το τέλος κάθε χρονιάς όλες οι συναλλαγές που θα δηλώνονται στο τέλος στη φορολογική δήλωση.

Έτσι θα έχει το κράτος τη δυνατότητα να διασταυρώνει σε πραγματικό χρόνο την ειλικρίνεια των στοιχείων για τις δηλούμενες δαπάνες του φορολογούμενου αλλά και τον ΦΠΑ που θα οφείλουν να αποδώσουν κάθε μήνα ή τρίμηνο επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5135.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...