Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος: Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες!!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ!

By "boreiakerkyra"
 

Ώρα είναι να μας πει ο Αντιπρόεδρος πως η Αγιά Σοφιά ανήκει στουςΚινέζους! Γνωστός για τα "ξεσπάσματά" του, ο Θόδωρος Πάγκαλος τείνει να μας υπενθυμίσει πως... "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και οι σημαία στον αέρα που φυσάει"...

Μήπως κάποιος, εκεί στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τον μαζέψει, ειδάλλως βλέπω κάποιος να τις μαζεύει!

Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο όλης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Unesco" δήλωσε από τη Σμύρνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ερωτηθείς για τη ματαιωθείσα προσπάθεια τέλεσης λειτουργιάς.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Πάγκαλος στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, ενόψει της συμμετοχής του στην 6η συνδιάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, ανεφερε επίσης ότι
συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι".
Εκείνο που πρέπει να κάνουμε, είπε αναφερόμενος τόσο στους Έλληνες όσο και στους Τούρκους, είναι να μην σκεφτόμαστε πως θα την περιχαρακώσουμε αλλά πως θα υπάρχει πάντα και θα συντηρείται, για να μπορεί κάθε άνθρωπος να έρχεται να τη θαυμάζει.
"Υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να ξαναπάρουν την Πόλη. (σ.σ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ...ρε τους μαλάκες ε Πάγκαλε;)
Έχω ένα φίλο Τούρκο δημοσιογράφο ο οποίος μου έχει πει ότι αν η ηγεσία της Τουρκίας είχε χιούμορ θα έδινε στους Έλληνες την Πόλη, δηλαδή θα τους έλεγε πάρτε την με 18 εκατομμύρια Τούρκους και τα προβλήματά τους" ανέφερε και συμπλήρωσε:
"Το ίδιο ισχύει και με κάποιους Τούρκους που θέλουν να πάρουν την Βιέννη. Αλλά αυτά δεν εκφράζουν τον μέσο πολίτη της χώρας μας που θέλει ανοιχτές σχέσεις, προκοπή, ευημερία και συνεργασία" επισήμανε αναφερόμενος στην οργάνωση του κ. Σπύρου.

Σε ερώτηση αν η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών. Η Τουρκία, είπε, έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. Και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει.

"Οι Συνθήκες όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους. Άρα η Τουρκία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπέγραψε, αλλά είναι υποχρεωμένη να δέχεται μία χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια".
Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας.(σ.σ. αυτό δεν εμπόδισε τον ΟΗΕ να κάνει την ΠΑΠΙΑ στην τουρκική εισβολή στην ΚΥΠΡΟ , ούτε κανένας ΟΗΕ εμποδίζει τις καθημερινές παραβιάσεις και προκλήσεις στο ΑΙΓΑΙΟ) "Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ" συμπλήρωσε. (σ.σ.λάθος βούβαλε..δεν είναι αντίθετη αλλά τον έχει χεσμένο....για να μιλάς εσύ με το γάντι για "καταστατικούς χάρτες" όσο εκείνοι θα μπουκάρουν στην Θράκη και θα κάνεις ψευτοεκκλήσεις στον ψευτοΟΗΕ πριν δούμε τα ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ...το έργο το έχουμε δει στην Κύπρο και θα το ξαναδούμε)

Τέλος επισήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία,
καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη
"αβλαβή διέλευση". Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί (σ.σ. δεν έχουν δημιουργήσει οι τούρκοι....αλλά "έχει δημιουργηθεί" γενικώς και αορίστως, υπαινισσόμενος ότι συμπεριλαμβανόμαστε κι εμείς στο κλίμα έντασης...) κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.

"Η Ελλάδα είναι μεγάλη παγκόσμια ναυτική δύναμη και είναι εναντίον οποιουδήποτε περιορισμού της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Άρα δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να κλείσει το Αιγαίο". Θα ήταν, τόνισε, πράξη πολιτικής γενναιότητας αν η τουρκική εθνοσυνέλευση έλεγε απλώς ότι εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο στις διεθνείς σχέσεις.

Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει καμία επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει σχέση και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις θα είναι καλές αν κάθε λαός ζει ελεύθερα και ασκεί τα δικαιώματά του ανεμπόδιστα. "Συμφέρον και των δύο είναι να προοδεύει ο άλλος" τόνισε.

Σε ερώτηση, τέλος, για τη σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών
σχέσεων και τους αμοιβαίους εξοπλισμούς, απάντησε ότι σήμερα υπάρχει τεράστια
διαφορά από τον καιρό που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών.

"Σήμερα υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις και μεγάλη ανάπτυξη του εμπορίου και από τις δύο πλευρές" σημείωσε. Στο σημερινό κόσμο, ανέφερε, με τις σημερινές ισορροπίες και τους πολλούς πόλους, ένα μέρος των εξοπλισμών οφείλεται στην ύπαρξη αμοιβαίας καχυποψίας.

Συνεπώς, τόνισε, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μέχρι
να εξαφανιστούν οι αιτίες που οδηγούν στην έξαρση της ανασφάλειας ώστε οι
δυνάμεις της κάθε πλευράς να μην αντιστοιχούν σε κάποια σχέση μεταξύ τους, αλλά
σε πραγματικές αμυντικές ανάγκες.
 

1 σχόλιο:

  1. Τελικα αραγε αυτος που ειπε οτι καθε λαος ειναι ανταξιος των ηγετων του ειχε ΑΔΙΚΟ Εγω λοιπον δεν θα συμφωνησω οτι οι Ελληνες ενας λαος περηφανος γεματος ιστορια του αξιζει ενα τετοιο μιασμα για ηγετη .....Καραβι η μαλλον Μαουνα τον χοντρο μεσα και κατευθειαν στην αγκυρα για οθωμανικο δικαιο ..... οι παλιοι, ξερουν τι ακριβως σημαινει το οθωμανικο δικαιο αντε λεβεντη μας που σε καναμε και αντιπροεδρο και καλα να περασεις εαν θυμασαι καλα σου χρωστανε ακομη και απο τον Οτζαλαν οι φιλοι σου οι τουρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...