Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΑΡΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΗΜΟ;




By "tromeric"

alt
Ο Χρ. Σαρλής θα είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Κερκυραίων; Ίσως και σήμερα λυθεί ο γρίφος της υπόθεσης στήριξης του κόμματος αφού, όπως όλα δείχνουν, εντός της ημέρας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Τον πρώην δήμαρχο Κερκυραίων φέρει πρώτο το γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφεραν στον Τύπο πρωτοκλασάτα στελέχη της Νομαρχιακής και της Περιφερειακής Επιτροπής, μετά τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή. Τα ίδια στελέχη μετέφεραν στο CorfuPress.com την πληροφορία ότι ήδη από τη Δευτέρα έχει γίνει επαφή της επιτροπής επιλογής υποψηφίων του κόμματος με τον κ. Σαρλή.


Η ανακοίνωση του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα, πιθανόν να γίνει ακόμα και σήμερα, ωστόσο, πληροφορίες από την Ιπποκράτους επιμένουν ότι το όνομα Σαρλή δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Τρία ονόματα

Οι επιτελείς του κόμματος εξετάζουν ως εναλλακτική περίπτωση την υποψηφιότητα του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καρύδη, ο οποίος διατηρώντας επιφυλάξεις, δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί σε παλαιότερη κρούση να αναλάβει την ευθύνη της καθόδου στο Δήμο της Κέρκυρας, ωστόσο, αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να κάνει μία τελευταία προσπάθεια να τον πείσει προσπαθώντας να περάσει μία υποψηφιότητα προσωπικότητας που δεν έχει εμπλακεί στις τοπικές αντιπαραθέσεις, έχει εγνωσμένο κύρος και θα μπορούσε να συσπειρώσει στελέχη από όλες τις εσωκομματικές αποχρώσεις για τη συγκρότηση ισχυρού ψηφοδελτίου.

Σταθμίζουν

Αν αρνηθεί, τα μέλη της επιτροπής επιλογής έχουν σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά Σαρλή και Καρύδη: ο πρώτος θεωρείται πρόσωπο που έχει ήδη μακρά πολιτική διαδρομή στο Δήμο Κερκυραίων, με τις θετικές γνώμες αλλά και τη φθορά που έχει υποστεί, κουβαλώντας πίσω του δύο ήττες στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, παρά την υψηλή δημοτικότητά του που εμφανίζει στα γκάλοπ.
Από την άλλη, ο κ. Καρύδης δεν έχει διαχειριστεί εξουσία στην Αυτοδιοίκηση και αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του, αφού δεν χρεώνεται με τη φθορά των αυτοδιοικητικών στελεχών όπως εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

Διεμβολισμός

Πάντως, σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα του κ. Σαρλή θεωρεί η Αθήνα ότι αποτελεί η αντισυσπείρωση που θα προκαλέσει στις τάξεις του ψηφοδελτίου των δημάρχων. Σειρά στελεχών που διατηρούν σχέσεις και αποτελούν εν δυνάμει υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού υπό τον Αλέκο Αυλωνίτη, θα βρεθούν σε σοβαρό δίλημμα αν υποψήφιος είναι από την άλλη ο Χρύσανθος Σαρλής. Με την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να «εμβολίσει» τη δυναμική του συνδυασμού Αυλωνίτη, χωρίς να προκαλέσει αντιπαραθέσεις τέτοιες που θα ακυρώσουν κάθε προοπτική συνεργασιών και συσπείρωσης στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

corfupress

2 σχόλια:

  1. εδω θα βρουμε ενα αναλογο θεμα http://pswnio.gr/archives/7962

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΡΕ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΜΕΙ Ο ΦΑΚΙΡΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΑΡΛΗΣ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΣΙΑ ΘΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΜΟΥΣΤΑΚΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...