Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Aristeri υποκρισία: Από "Έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι Αμερικάνοι", στις περιπολίες πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση στο Αιγαίο



Ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ κατευθύνεται άμεσα στο Αιγαίο για να συνδράμει στην ανάσχεση της δράσης των δικτύων διακινητών προσφύγων μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας, ανακοίνωσε ο γγ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αμυντικού στρατιωτικού οργανισμού που αναλαμβάνει ανάλογη αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη 2 (Standing Maritime Group 2) του ΝΑΤΟ, στην παρούσα φάση υπό γερμανική διοίκηση, θα πραγματοποιήσει αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αποστολή δεν «είναι για να σταματήσουμε ή να απωθήσουμε προσφυγικά σκάφη» υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ ανακοινώνοντας την έναρξη της ΝΑΤΟϊκής αποστολής κατόπιν αιτήματος Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση που ελήφθη. Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην ακτογραμμή της Τουρκίας και θα διασφαλίζουν ότι όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα πηγαίνουν κατευθείαν πίσω στην Τουρκία. Επιπλέον, όπως είπε, η Τουρκία θα επιχειρεί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και η Ελλάδα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...