Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Χρυσούλα Μαραγκού νέα πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ

Την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή (σε ποσοστό 70%) και την ενεργή ανάμειξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών στις πρόσφατες εκλογές, εκφράζει η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας.
Σημειώνεται ότι νέα πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ εκλέχθηκε η Χρυσούλα Μαραγκού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η συμμετοχή αυτή αποδίδεται στην αγωνία όλων των συναδέλφων για την παρούσα κατάσταση, καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα και το κατεπείγον των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στον Νομό της Κέρκυρας. Πεποίθησή μας είναι πως τα προβλήματα αγγίζουν όλες τις ειδικότητες, τις βαθμίδες και τις δομές και πως πρέπει όλοι μαζί, συντεταγμένα, να εργαστούμε για την αποτελεσματικότερη επίλυσή τους. Καλούμε επομένως όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα εκείνους που, καταξιωμένοι στο Νοσοκομείο μας και στην κοινωνία, έλαβαν πρωτοβουλίες για τις διεκδικήσεις του Νοσοκομείου, να συνεισφέρουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στις υπό διαμόρφωση προτάσεις μας, ώστε όλοι μαζί, ως ΕΓΕΣΥΚ, να τις υλοποιήσουμε.
Η ΕΓΕΣΥΚ τονίζει πως η Δημόσια Υγεία αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα στηρίζεται αποκλειστικά στην αυταπάρνηση του ιατρικού και μη προσωπικού. Έχουμε την υποχρέωση και εκφράζουμε την ισχυρή μας δέσμευση να προασπίσουμε και βελτιώσουμε τόσο το επίπεδό της, όσο και τα ανθρωπιστικά δικαιώματα των συναδέλφων ιατρών να εργάζονται με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, πιστεύοντας πως αυτές οι δύο παράμετροι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες σε ένα σύγχρονο κράτος. Το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχουν, εκ των πραγμάτων, την ευθύνη απέναντι στη Δημόσια Υγεία και τους λειτουργούς της. Θα πρέπει με πράξεις να την εμπεδώσουν. Η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι οι Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, η ασφαλής εφημέρευση σε όλες τις δομές του συστήματος και ιδιαίτερα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Υγείας-ΠΕΔΥ και η αναβάθμιση των παρεχόμενων εν γένει υπηρεσιών.
Ολοι, Νοσοκομειακοί και Ιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, θα πρέπει, με διάλογο, να σταθούμε αλληλέγγυοι μεταξύ μας, με βάση τις επείγουσες ανάγκες, την κοινή διεθνή πρακτική στην υγεία, και την ανάγκη, όπως γνωρίζουμε ως επιστήμονες, για συνεχή αναθεώρηση-βελτίωση της εργασίας μας».
Ακολουθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΨΗΦΟΙ: 97
ENΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 42
  ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΑΤΡΩΝ 30
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 18
  Λευκά-Άκυρα 2-5
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ ΨΗΦΟΙ: 96
  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (E.Κ.Ι.Ε.Κ) 31
  ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Ε.Α.Μ.Ι) 22
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΨΗΦΟΙ: 96
  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Ε.Κ.Ι.Ε.Κ) 32
ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣΦΩΤΗΣ (Ε.Κ.Ι.Ε.Κ) 17
  ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Ε.Α.Μ.Ι) 20
ΖΟΥΠΑΣΣΠΥΡΟΣ (Α.Ι.Μ) 14
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΒΛΑΣΣΗΣ (Ε.Κ.Ι.Ε.Κ) 29
ΔΡΑΖΙΝΟΣΣΠΥΡΟΣ (Ε.Κ.Ι.Ε.Κ) 13
  ΤΣΙΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α.Ι.Μ) 13
Κατ`όπιν συνεδρίασης του Δ.Σ και της ψηφοφορίας που ακολούθησε, ορίστηκαν:
Πρόεδρος: Xρυσούλα Μαραγκού
Αντιπρόεδρος: Φώτης Παπαβλασόπουλος
Γραμματέας: Hλίας Παπανικολάου
Αναπληρωτής Γραμματέας: Μάρκο Μπόσκολο
Ταμίας: Σπύρος Ζούπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...