Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Φωτιά σε δύο πρώην στρατόπεδα των Γιαννιτσών... όπου προορίζονται για κέντρα υποδοχής

Με διαφορά λίγων ωρών ξέσπασε φωτιά σε δύο στρατόπεδα στη βόρεια Ελλάδα στο ένα μάλιστα επρόκειτο να φιλοξενηθούν μετανάστες.

Χθες το βράδυ γύρω στις 22:30 ξέσπασε πυρκαγιά στα μαγειρεία του στρατοπέδου 501 στα Γιαννιτσά το οποίο προορίζεται για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Η φωτιά έσβησε με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών. Με το που ξέσπασε η φωτιά έφτασαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άντρες. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ορισμένοι πολίτες στο Δήμο Πέλλας συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση προσφύγων. Μάλιστα, κάποιοι απειλούσαν ακόμη με κατάληψη, αλλά και με πυρπόληση του χώρου, ώστε να το εμποδίσουν να συμβεί.
Σήμερα το πρωί, φωτιά ξέσπασε στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο «Καψάλη» και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο κτίριο του στρατοπέδου.
Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στον τόπο κατέφθασαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών με επτά άντρες οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί και στους γύρω χώρους. Δεν υπάρχει προς το παρόν έγκυρη πληροφόρηση αν το ένα συμβάν συνδέται με το άλλο, από τη χθεσινή πυρκαγιά στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, ωστόσο ο κόσμος στα Γιαννιτσά είναι ανάστατος.

λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...