Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΚΕ για Σύνοδο Κορυφής: Αποφάσισαν μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα

Το καθησυχαστικό κλίμα, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής, σχολιάζει το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι οι αποφάσεις- που έχουν, για μια ακόμη φορά, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως σημειώνεται- αυξάνουν και βαθαίνουν τους κινδύνους για το λαό μας και τους πρόσφυγες.

Η ΕΕ και η κυβέρνηση προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνοντας ότι είναι «συνυπεύθυνες για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους εμπλοκής στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή. Οι προειδοποιήσεις της Συνόδου για πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης».
Ακόμη, τονίζει το ΚΚΕ, η κατεύθυνση για «ταχεία αναχαίτιση των ροών» σημαίνει καταστολή των θυμάτων των πολέμων, που ΕΕ και κράτη-μέλη διεξάγουν μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και παρεμπόδιση του δικαιώματος στο άσυλο, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των «ροών» είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. «Ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το χαρακτήρα της ΕΕ, όπου όλοι μαζί, παλιά και νέα κράτη-μέλη, συμφωνούν στο ανοιγοκλείσιμο των συνόρων ανάλογα με τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων. Να διεκδικήσει τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας και την απευθείας ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...