Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ερχεται υδατοδρόμιο και στους Παξούς

Το στοίχημα να μη χαθεί άλλη μια καλοκαιρινή σεζόν προσπαθούν να κερδίσουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο εγχείρημα της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων.
Έτσι, μετά την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Κέρκυρας, τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και για το υδατοδρόμιο των Παξών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η συγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι το συγκεκριμένο υδατοδρόμιο θα λειτουργεί εντός της ζώνης του λιμένα Γαΐου που είναι περιοχή Natura. Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων: «Στόχος μας είναι την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν να έχει δημιουργηθεί ένα αρχικό δίκτυο υδατοδρομίων που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στη διασύνδεση μικρών και απομονωμένων νησιών και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εταιρίας. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, ήδη έχει λάβει άδεια λειτουργίας το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας και περιβαλλοντική αδειοδότηση τα υδατοδρόμια Αγίας Μαρίνας Γραμματικού, Σκύρου, Αλονήσου, Παξών, ενώ σύντομα θα λάβουν τα υδατοδρόμια Θεσσαλονίκης, Βόλου, Σκοπέλου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης. 
ΛΙΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...