Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η Κούπα επέστρεψε στον Κρόνο

IMAG0170

Μετά από εννιά χρόνια, το Κύπελλο Κέρκυρας ξαναγύρισε στους Αργυράδες, αφού, στον φετινό τελικό, ο Κρόνος επικράτησε με 2-0 του Οδυσσέα Αυλιωτών, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή το Γιώργο Ιωνά που σημείωσε και τα δύο τέρματα των τροπαιούχων.



Πλούσιο, πολυσέλιδο ρεπορτάζ του τελικού, στην CorfuPress/CorfuSports της Δευτέρας (22/2/16)

IMAG0051

Κυπελλούχος Κέρκυρας, μετά από εννιά χρόνια, είναι από το απόγευμα της Τετάρτης, και πάλι, ο Κρόνος Αργυράδων. Αφού, η ομάδα του Καλούδη επιβλήθηκε με 2-0 του καλά στημένοαξιόμαχου Οδυσσέα Αυλιωτών, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, στο Κανόνι.

IMAG0054

Μια επικράτηση, για του Νότιους, η οποία, ήρθε στην επανάληψη. Αφού, μετά από ένα μέτριο, και δίχως πολλές φάσεις, πρώτο ημίχρονο (ο Κρόνος είχε την κατοχή, μα το πλάνο των Αυλιωτών λειτούργησε καλά), ανέλαβε δράση ο Γιώργος Ιωνάς ο οποίος αναδείχτηκε και MVP του τελικού). Που με... σεντερφορίσιο γκολ, με την έναρξη του δευτέρου μισού (46'), άνοιξε το σκορ για τον Κρόνο. Ένα γκολ, που άλλαξε τα πλάνα των δύο ομάδων, με την ομάδα του Γραμμένου να υποχρεώνεται να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, κάτι που αποδείχτηκε ευεργετικό για την ομάδα των Αργυράδων. Η οποία, βρήκε περισσότερους κενούς χώρους.


IMAG0088

Έτσι, οι νότιοι άρχισαν να βγάζουν στιγμές στην επανάληψη (Κονισπολιάτης στο 48', σέντρα σουτ στο δοκάρι του Κουλούρη στο 58', βολέ του Στρατηγού στο 62'), και σε μια από αυτές στο 63ο λεπτό μπήκε η... “κλειδωνιά” του τροπαίου. Με τον Ιωνά και το Βλάσση να συνδυάζονται άψογα, και τον πρώτο να εκτελεί για το 2-0.

IMAG0094

Όσο για τη συνέχεια, όσο και να' θελαν οι παίκτες του Οδυσσέα δε γινόταν να επιστρέψουν (είχαν 1-2 περιπτώσεις να μειώσουν), με τους, εντέλει, τροπαιούχους, πάντως, να' χουν περισσότερες στιγμές για το 3-0. Κάτι που δεν ήρθε, μεν, αλλά, μικρή ουσία έχει δε.


IMAG0100

Για την ιστορία, εκπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα και στην εξέδρα (αλλά κι η όλη διοργάνωση του τελικού), που ήταν κατάμεστη από φίλάθλους των δύο ομάδων, μα και του ποδοσφαίρου γενικότερα.


IMAG0109

IMAG0130

IMAG0141


Δίχως προβλήματα η διαιτησία του Πουλημά (Θ. Βλάσσης, Σταμάτης).


IMAG0150


Κρόνος Αργυράδων (Γ. Καλούδης): Ζάχος, Χρ. Γραμμένος, Πετρόγιαννης. Ανυφαντής, Γραικός, Στρατηγός, Κονισπολιάτης, Μυρίλλας, Βλάσσης, Κουλούρης, Ιωνάς. Έπαιξαν κι οι: Π. Γραμμένος, Χόντζα, Καραϊσαρλής.


IMAG0179

Οδυσσέας Αυλιωτών (Σπ. Γραμμένος): Αυλωνίτης, Δ. Μουζακίτης, Αρμένης, Ν. Μουζακίτης, Μεσημέρης, Δ. Μωραΐτης, Ασημακόπουλος, Ι. Μουζακίτης, Γραμένος, Αλ. Μωραίτης, Παπαϊωάννου. Έπαιξαν κι οι: Μουζακίτης (Μπακιράτος), Κ. Μουζακίτης (Φλο), Κατσαρός
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...