Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Εργατικό Κέντρο: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ


Οξύτατη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, με την οποία καταγγέλλει για θεσμική εκτροπή τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αλ. Φαϊτά, κατηγορώντας τον για ακραία αντιδημοκρατικές θέσεις.






Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής:


Πρωτοφανής η θεσμική εκτροπή στη οποία υπέπεσε ο διορισμένος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αλ. Φαιτάς σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Η αριστερή του ημιμάθεια και η προφανής ανικανότητα του να αντιληφθεί το ρόλο, τα όρια και τις ευθύνες του ως δημόσιος άντρας, φαίνεται ότι τον οδήγησαν σε ένα «κρεσέντο» άθλιων και πέρα ως πέρα αντιδημοκρατικών δηλώσεων, επιτιθέμενος ευθέως κατά του θεσμού του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας.
Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο, ούτε και στις πιο σκοτεινές, συντηρητικές και αντεργατικές διακυβερνήσεις του Δήμου της Κέρκυρας, άνδρας με δημόσιο ρόλο και δη επικεφαλής δημοτικού οργανισμού να επιτίθεται με τέτοιο μένος, εμπάθεια και ψεύδη, όχι εναντίον ενός προσώπου, αλλά εναντίον ενός κατοχυρωμένου και δημοκρατικά διασφαλισμένου θεσμού, όπως είναι το Εργατικό Κέντρο και οι εκπρόσωποι του. Ο εν λόγω κύριος, μεταξύ πολλών άλλων τραγικών, υποστήριξε ότι ο θεσμός του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, κοστίζει πολλά στην επιχείρηση. Ουσιαστικά, αυτό που μένει είναι να ζητήσει να καταργηθεί ο θεσμός, είτε να εκδώσει διάταγμα που θα απαγορεύει το συνδικαλισμό, αλλά και την εκλογή εργαζόμενου της ΔΕΥΑΚ σε συνδικαλιστικά όργανα ή στο Εργατικό Κέντρο.
Ο κος Φαιτάς προέβη σε δηλώσεις που δεν δικαιολογούνται ούτε από την επαγγελματική του ιδιότητα ως νομικός ούτε και από το ρόλο που του έχει εμπιστευθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή, ρόλοι για τους οποίους δεν μας επιτρέπεται να θεωρήσουμε ότι έχει το ακαταλόγιστο.
Σίγουρα, αυτές οι ακραία αντιδημοκρατικές θέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε κανέναν, ειδικότερα δε όταν αυτός είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με παράταξη που τα προεκλογικά της προστάγματα ήταν σαφώς φιλεργατικά και κατά των εκδίωξης των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.
Ύστερα από όλα αυτά, ως Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ζητούμε από την Δημοτική αρχή και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να απαιτήσουν την άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, καταδικάζοντας έτσι την ακραία αντιδημοκρατική του ενέργεια και την απρόκλητη στοχοποίηση του εκπρόσωπου του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα της Κέρκυρας.
Αναμένουμε πρωτίστως από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές παρατάξεις, αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο και τους λοιπούς επιστημονικούς και άλλους φορείς να καταδικάσουν δημόσια αυτές τις επικίνδυνες δημόσιες θέσεις, ως πέρα για πέρα αντιδημοκρατικές, υπερασπιζόμενοι το συνδικαλισμό ως άρρηκτα συνδεδεμένο με το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Τέλος, εκφράζουμε την ελπίδα να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι αυτή η απρόκλητη επίθεση έγινε μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την άκρως επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, που συντόνισε το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, αντιτιθέμενο στις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές και να διαψευστούν οι απόψεις για εξυπηρέτηση αλλότριων στόχων και σκοπών.
Αναμένοντας τη δημόσια συγνώμη του ιδίου, το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας θα επανέλθει, ενημερώνοντας για σειρά ενεργειών στις οποίες πρόκειται να προβεί ώστε να προασπίσει το θεσμό, αλλά και τα δημοκρατικά κεκτημένα των εργαζόμενων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...