Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Παρακρατούν για 8 χρόνια τα αναδρομικά της σύνταξης Κερκυραίου αγρότη


oga
Απίστευτο αλαλούμ με τον ΟΓΑ. - Τρομερή ταλαιπωρία του 80χρονου λόγω... τεχνικής αναπροσαρμογής προγράμματος!


Ο 80χρονος αγρότης, από τους Λιαπάδες, έχει βυθιστεί σε κυκεώνα γραφειοκρατίας, απίστευτης αδιαφορίας και στερεότυπων δικαιολογιών για μια «αναπροσαρμογή προγράμματος», που δεν λέει να επιλυθεί εδώ και 8 χρόνια.
Εντωμεταξύ ο ηλικιωμένος ζει με πενιχρή σύνταξη και κάνει έκκληση προκειμένου να μπορέσει να διαβιώσει αξιοπρεπώς...
Ο κ. Αθανάσιος Αγάθος, από τους Λιαπάδες, λαμβάνει σύνταξη γήρατος από τον ΟΓΑ, μετά την από 30/5/2000 σχετική αίτηση συνταξιοδότησής του. Στη σύνταξη αυτή έχει ληφθεί υπόψη και ο χρόνος ασφάλισής του στο ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ.
Στις 17 Απριλίου 2007 κάνει αίτηση και ζητά στη σύνταξή του να υπολογιστεί και ο χρόνος ασφάλισής του στο ΝΑΤ, που εκ παραδρομής δεν είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί από την αρχή.

Και τότε ξεκινά ο Γολγοθάς
Με βάση την αίτηση του κ. Αγάθου, ο ΟΓΑ ζητάει και λαμβάνει τα απαραίτητα ασφαλιστικά στοιχεία από το ΝΑΤ, προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό της σύνταξης που αναλογεί από αυτόν τον φορέα.
Μέχρι εδώ καλά. Γιατί από εδώ και πέρα ξεκινά η απίστευτη περιπέτεια. Έως σήμερα, 8 χρόνια μετά, ο ΟΓΑ δεν έχει αναπροσαρμόσει μέχρι σήμερα τη σύνταξη του κ. Αγάθου!
Έχει μεσολαβήσει αλληλογραφία προς ΟΓΑ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, χωρίς αποτέλεσμα.

Επαναλαμβάνουν την ίδια δικαιολογία για 8 χρόνια!
Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι οι ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, που με μεσολάβηση 8 ετών έχει λάβει ο κ. Αγάθος, αναφέρουν ως αιτία της καθυστέρησης τον ίδιο ακριβώς λόγο, παρά την παρέλευση όλων αυτών των χρόνων.

Χαμένος στη γραφειοκρατία και την αδιαφορία
Στις 11.06.2008 ο κ. Αγάθος υποβάλλει αίτηση-αναφορά προς τον ΟΓΑ θέτοντας το ερώτημα γιατί καθυστερεί η απόδοση της συμπληρωματικής σύνταξης που θα λαμβάνει υπόψη και τα συντάξιμα χρόνια από τον ΝΑΤ.
Ο ΟΓΑ, με το Κ.Α. 23065 / 53855 / 13.08.2008 έγγραφό του, διαβεβαιώνει τον κ. Αγάθο ότι «.η σχετική βεβαίωση από ΝΑΤ έχει περιέλθει στον ΟΓΑ.» και ότι ο λόγος που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή της σύνταξή του είναι τεχνικού χαρακτήρα, συγκεκριμένα: «.επειδή ο Η.ΔΙ.ΚΑ δεν έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του ώστε να καλύψει περιπτώσεις όπως η δική σας.».
Σε σχετική ερώτηση, μετά από προσωπική επίσκεψη του κ. Αγάθου στο Υπουργείο Εργασίας (Προϊσταμένη Κα Μπουζουλάκου Ιωάννα) και στον ΟΓΑ, το Υπουργείο απέστειλε το με Αρ. Φ.10034/33255/726/ 14.11.2013 διαβιβαστικό έγγραφο προς τον ΟΓΑ, για να επισπεύσει τη διαδικασία αναπροσαρμογής της σύνταξής του.

Ο ΟΓΑ επιμένει σταθερά σε μια δικαιολογία
Με την παρέλευση τετραμήνου, ο κ. Αγάθος απευθύνεται στην Κα Μπουζουλάκου Ιωάννα (Υπουργείο Εργασίας) και ζητάει με το από 21-03-2014 έγγραφο να του τεκμηριώσουν την αιτία της κωλυσιεργίας στην υπόθεσή του.
Την 1-7-2014 (μετά από 8 μήνες λαμβάνει το με Κ.Α. 2365 / 38706 /1-7-2014 έγγραφο του ΟΓΑ ως απάντηση των από 14-11-2013 & 10-3-2014 αναφορών του κ. Αγάθου, το οποίο αναφέρει ξανά «. μόλις γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες προσαρμογής του προγράμματος θα σας αποδοθεί αναδρομικά. το ποσό σύνταξης που αφορά . στο ΝΑΤ».
Δηλαδή, ο ΟΓΑ, με την απάντηση αυτή (το 2014), επικαλείται το ίδιο ακριβώς ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, που επικαλέστηκε το 2008! Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια...

Τι ακριβώς αναπροσαρμόζουν για 8 χρόνια;
Κι εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Αναρωτιέται κανείς, αν είναι δυνατόν ο ΟΓΑ να χρειάζεται να προσαρμόσει, τεχνικά, το πρόγραμμά του μία ολόκληρη οκταετία, με τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα;;;
Απίστευτο! Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Αγάθος είναι 80 χρονών, θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει τους ιθύνοντες του ΟΓΑ, ώστε ο άνθρωπος να μπορέσει να λάβει εγκαίρως τα αναδρομικά του και φυσικά να τύχει και του ανάλογου σεβασμού.

«Είμαι 80 χρονών κι έχω κόψει πολλά από τ' απαραίτητα»
Γροθιά στο στομάχι η επιστολή του ηλικιωμένου αγρότη προς τον ΟΓΑ (τέθηκε υπόψη του Υπουργού και της προϊσταμένης κ. Φ. Γρηγορίου), η οποία στάλθηκε στις 27/10/2014.
«Είμαι ογδόντα χρονών και περιμένω αυτή την προσθήκη του ΝΑΤ στην ήδη πενιχρή μου σύνταξη, για να αντεπεξέρχομαι καλύτερα στην αβάστακτη φορολόγηση, που μας έχετε επιβάλει (χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, προ καταβολή φόρου για το ερχόμενο φορ. έτος, εισφορά αλληλεγγύης κλπ), που για τα βγάλω πέρα έχω κόψει πολλά από τα απαραίτητα (περιόρισα τα φάρμακα και τη σωστή διατροφή, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα κατάλληλα
λιπάσματα, κλπ. κλπ.)», τονίζει.

Ολόκληρη η επιστολή
Η επιστολή του κ. Αγάθου στον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας έχει ως εξής:
«Θέμα: «Εκ νέου αίτηση εξέτασης αναφοράς καταγγελίας μου»
Κύριε Υπουργέ,
Μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών από την αρχική αναφορά μου (14/11/2013) και τέσσερις (4) μήνες από τη δεύτερη αναφορά μου (10-03-2014) (ως απάντηση στο Φ.10034/33255/726/14.11.2013 διαβιβαστικό έγγραφό σας προς το ν ΟΓΑ), έλαβα επιτέλους απάντηση (με ημερομηνία αποστολής 01-07-2014), η οποία όχι μόνο δεν με ικανοποιεί, αλλά επιβεβαιώνει περίτρανα την ανυποληψία και την αποτελεσματικότητα, με την οποία και επί των ημερών σας, παρ' όλες τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου, συνεχίζει να λειτουργεί η κρατική διοίκηση.
Θα ήθελα να σας αναφέρω επίσης, ότι απευθυνόμενος στον υπάλληλο του ΟΓΑ στα κεντρικά των Αθηνών, ο οποίος, ελέγχοντας τον φάκελό μου, μου συνέστησε να μην τον ενοχλήσω ξανά, ούτε δια τηλεφώνου, από τη στιγμή που ο Η.ΔΙ.ΚΑ δεν έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά του ώστε να καλύπτει περιπτώσεις όπως τη δική μου!!!
Έλεος! Έχουν περάσει οκτώ (8) χρόνια, κι ακόμα ο Η.ΔΙ.ΚΑ δεν έχει αναπροσαρμόσει ένα πρόγραμμα, καθαρά τεχνικού χαρακτήρα;;;
Κύριε Υπουργέ, η αιτιολόγηση της απάντησης, που έλαβα, ακούγεται από γελοία έως ύποπτη.
Είμαι ογδόντα χρονών και περιμένω αυτή την προσθήκη του ΝΑΤ στην ήδη πενιχρή μου σύνταξη, για να αντεπεξέρχομαι καλύτερα στην αβάστακτη φορολόγηση, που μας έχετε επιβάλει (χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, προ καταβολή φόρου για το ερχόμενο φορ. έτος, εισφορά αλληλεγγύης κλπ. κλπ), που για τα βγάλω πέρα έχω κόψει πολλά από τα απαραίτητα (περιόρισα τα φάρμακα και τη σωστή διατροφή, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα κατάλληλα
λιπάσματα, κλπ. κλπ.). Ως απλός, νομοταγής και υπεύθυνος πολίτης, επαναλαμβάνω, όπως και στην προηγούμενη αναφορά μου, πως θεωρώ ότι οφείλετε να επισπεύσετε την τεχνικής φύσεως προσαρμογή, η οποία χρονίζει από το 2008! Τότε, που με το Κ.Α. 23065/53855/13.08.2008 έγγραφό σας, με διαβεβαιώνετε ότι «...η σχετική βεβαίωση από το ΝΑΤ έχει περιέλθει στον ΟΓΑ...» και ότι ο λόγος που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή της σύνταξής μου είναι τεχνικού χαρακτήρα, δηλαδή «... επειδή ο Η.ΔΙ.ΚΑ δεν έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του ώστε να
καλύψει περιπτώσεις όπως η δική σας...».
Με την προσήκουσα τιμή, αναμένω άμεσα απάντησή σας.
Σε άλλη περίπτωση θα απευθυνθώ στα Μέσα Ενημέρωσης και στον Συνήγορο του Πολίτη.
Ο Αιτών, Αγάθος Αθανάσιος».
Απίστευτη μεταχείριση των απόμαχων της ζωής από τις κρατικές δομές και την πολιτεία. Ντροπή!

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη CorfuFreePress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...