Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...Μ.Χρυσοβελώνη: "Γιατί αλλάζει ονόματα το ΠΑΣΟΚ ως κακοποιός και τι συμβαίνει με τα «διαδοχικά» ΑΦΜ;"


Με αφορμή δήλωση του πρώην υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζητά από τα υπουργεία Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης να προχωρήσουν σε έρευνα «σχετικά με την αποφυγή από το ΠΑΣΟΚ, δια της μεθόδου ΑΦΜ, της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του».
 
Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, έθεσε η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή δήλωση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή και υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη.
 
Όπως αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη, ο κ. Ξυνίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναρωτιέται δημόσια για τη σκοπιμότητα πίσω από τις διαρκείς αλλαγές ονόματος του ΠΑΣΟΚ. Όπως συμπληρώνει, με αφορμή τη συνεδρίαση, αυτό το Σαββατοκύριακο, της Οργανωτικής Επιτροπής ενός ακόμα σχήματος με την επωνυμία «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» ο κ. Ξυνίδης «εύλογα αναρωτιέται» που πήγαν οι άλλες επωνυμίες που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο 2014 όπως αυτές της «Δημοκρατικής Παράταξης» και της «Ελιάς».
Επίσης – λέει η κ. Χρυσοβελώνη –  ο κ. Ξυνίδης μιλά για σχεδιασμούς που γίνονται «στη σιωπή, στα μουλωχτά που ταιριάζει σε κλέφτη και απατεώνα» (!) θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Για ένα νέο ΑΦΜ; Για να μην έχουμε εργαζόμενους και χρέη;»!
 
«Εξαιρετικά σοβαρά…»
 
Όπως σημειώνει η κ. Χρυσοβελώνη, «όλα τα παραπάνω, αν δεν ήσαν εξαιρετικά σοβαρά, θα είχαν θέση μόνο σε διασκεδαστικά βιβλία όπως τα «Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα» του Ν. Τσιφόρου όπου οι πρωταγωνιστές των ιστοριών του κυκλοφορούσαν με πολλά ονόματα «στη πιάτσα» για ευνόητους λόγους…»
Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. υπενθυμίζει πως σε σχετική ερώτησή της  είχε θέσει έγκαιρα στις φορολογικές αρχές το σοβαρότατο πρόβλημα των εναλλακτικών ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ, «οι οποίες όμως επέλεξαν να το συγκαλύψουν επικαλούμενες απόρρητο έναντι της Βουλής, αν και γνώριζαν άριστα ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αυτό δεν υπήρχε».
 
Με βάση τα παραπάνω, η κ. Χρυσοβελώνη ερωτά τα εξής:
 
1. Θα παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία για να ερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες του γνωστού στελέχους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη σχετικά με την αποφυγή από το ΠΑΣΟΚ, δια της μεθόδου ΑΦΜ, της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του σε ό,τι αφορά «εργαζόμενους και χρέη» του προς τρίτους;
2. Ποιοι είναι οι ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ, της «Ελιάς», της «Δημοκρατικής Παράταξης» και της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης»;
3. Θα ερευνήσουν οι διωκτικές αρχές για ποιο λόγο το ΥΠΟΙΚ συγκάλυψε την υπόθεση των διαδοχικών ΑΦΜ όταν κλήθηκε να ενημερώσει τη Βουλή;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...