Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Α.Λοβέρδος θέλει να γίνει η αλβανική δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία!

Tην ίδια στιγμή που ένας Αλβανός αιματοκύλισε μπαρ στον Πειραιά ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος θέλει να μπει η αλβανική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία παραδεχόμενος έτσι την ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, και εξισώνοντάς την με την διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνικη μειονότητα της Β.Ηπείρου.
 
Τον "ασκό" του Αιόλου πάει να ανοίξει ο Έλληνας υπουργός στα πλαίσια της "καλής θέλησης" πάνω στη στιγμή που χιλιάδες εκ των αλβανόπουλων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, να βρίσκονται το στάδιο ικανοποιητικής αφομοίωσης.
 
Το γεγονός ότι εκφράστηκε δημόσια από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο σύμφωνα με το aftonomi.gr, δείχνει πως μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνει πραγματικότητα.
 
Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Α.Λοβέρδου στην Αλβανία, μπήκε και αυτό το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό παιδείας και την Λιντίτα Νικόλα (υπουργός παιδείας της Αλβανίας), ο κ. Λοβέρδος επισήμανε: «είναι θέμα της μεικτής επιτροπής διαλόγου, η οποία και θα το συζητήσει».
 
Από την πλευρά της, η κ. Νικόλα ανέφερε «συνεργαζόμαστε και με τους εκπαιδευτικούς που αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, σε συντονισμό και με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους, αλλά και για τον εφοδιασμό τους από το αλβανικό ΥΠΕΞ με σχολικά βιβλία της αλβανικής γλώσσας. Ασφαλώς, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, γι’ αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε αυτή την κοινή συνάντηση, για να καθορίσουμε και να αναζωογονήσουμε το έργο της κοινής επιτροπής. Μιας επιτροπής που αποτελείται από ειδικούς, οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν μετά εξέταση των κειμένων της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, κατά πόσον τα σχολικά βιβλία των χωρών μας είναι σύμφωνα με το πνεύμα της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης».
 
«Ο,τι θέτει η μία πλευρά, η επιτροπή είναι εδώ για να το συζητήσει. Αλλά η επιτροπή αποφασίζει όταν και τα δύο μέρη ταυτίζονται και συμφωνούν. Κανένας δεν θα επιβληθεί στον άλλο. Για να υπάρχει απόφαση απαιτείται συναίνεση», είπε ο κ. Λοβέρδος.
 
Σημειώνεται ότι ο Α.Λοβέρδος συμφώνησε με την Αλβανίδα ομόλογό του σε αλλαγές στα ιστορικά βιβλία.
 
Η Αλβανία και η Ελλάδα αποφάσισαν την επανεργοποίηση της κοινής επιτροπής για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων στον τομέα της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, με βάση τις αρχές της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Μόνο που είναι η Αλβανία που δέιχνει στους χάρτες της ότι η ελληνική επικράτεια μέχρι την Άρτα είναι αλβανική, και είναι η Αλβανία που θέτει θέμα Τσάμηδων στην Ήπειρο, οι οποίοι ήταν συνεργάτες των Ναζί στην Κατοχή. Εμείς τι θα αναθεωρήσουμε;
 
Τα αποτελέσματα αυτής της "προοδευτικής" εξωτερικής πολιτικής τα βλέπουμε σήμερα με το αιματηρό περιστατικό του Πειραιά
 
Όταν αφηνιασμένος Αλβανός έχει την άνεση να κουβαλάει Καλάσνικοφ και να πυροβολεί επί δικαίων και αδίκων σε θαμώνες μπαρ, άντρες γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ακόμα θύματα, αλλά είχαμε 15 τραυματίες κάποιους πολύ σοβαρά που ελπίζουμε να ανακάμψουν, μας έρχεται ο Α.Λοβέρδος να κάνει από μόνος του ανοίγματα, στην αλβανική πλευρά περί αλβανικής γλώσσας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρανοϊκός που είναι υπεύθυνος για το μακελειό με τους 15 τραυματίες στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά ευθύνεται για τουλάχιστον ακόμη ένα αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο.
Στο περιστατικό εκείνο, που έγινε σε καφενείο επί των οδών Χίου και Κρήτης στο Μεταξουργείο, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των θαμώνων του καταστήματος σκοτώνοντας έναν 44χρονο πελάτη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επίθεση εκείνη έχει πολλές ομοιότητες με το σημερινό μακελειό. Η σημερινή επίθεση μοιάζει και με το περιστατικό που έγινε στις 6 Νοεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν άγνωστος πυροβόλησε με καλάσνικοφ σε μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους στον Άγιο Παντελεήμονα, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί οι κάλυκες από την αιματηρή επίθεση στον Πειραιά. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας θα προσπαθήσουν να τους συγκρίνουν με τους κάλυκες από την επίθεση στο Μεταξουργείο και στον Άγιο Παντελεήμονα για να κάνουν βαλλιστική έρευνα και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τον ίδιο δράστη. 
 
Μετά το πρωτοφανές μακελειό στο μπαρ στον Πειραιά, 15 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Έντεκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Αττικόν.
Οι επτά νεαροί τραυματίες κρίθηκε ότι ειναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί αν κινδυνεύει η ζωη τους. Φέρουν τραύματα στα χέρια, στο θώρακα και στο κεφάλι από τους πυροβολισμούς του άγνωστου δράστη. Οι δύο εκ των τραυματιών φέρουν τραύματα στο θώρακα και μεταφέρονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για να χειουργηθούν, αφού στο Αττικόν δεν λειτουργεί θωρακοχειρουργική κλινική. Οι τραυματίες είναι όλοι νεαρής ηλικίας, κάτω των 30 ετών.
Οι υπόλοιποι τέσσερις (από τους 11 που διακομίστηκαν στο Αττικόν) είχαν επιπόλαια τραύματα και έφυγαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 
Στον Ευαγγελισμό διακομίστηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι, απο τους οποίους οι δύο βρίσκονται στο χειρουργείο. Πρόκειται για δύο νέους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 23 ετών. Ο νεαρός φέρει διαμπερές τράυμα στο θώρακα και η 23χρονη διαμπερές τραύμα στο μηρό. Και οι δύο αυτή την ώρα χειρουργούνται.
Οι υπόλοιποι δύο νέοι, από τους τέσσερις που διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό, πήραν εξιτήριο.
Συνολικά στο Αττικόν, στον Ευαγγελισμό και στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται αυτή την ώρα εννέα άνθρωποι οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα πυρά του παρανοϊκού δράστη που γάζωσε το μπαρ «Έτσι απλά ελληνάδικο» στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά.
Σε άλλο περιστατικό που έλαβε χώρα χτες Δυο Αλβανοί εμφανίσθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά την αιματηρή συμπλοκή, με πυροβολισμούς μεταξύ άγνωστων, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.Ένας από τους τραυματίες παραμένει στο νοσοκομείο ενώ ο δεύτερος δεν χρειάστηκε νοσηλεία.
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν κάλυκες από πιστόλι και κηλίδες αίματος. Και ο Α.Λοβέρδος σκέφτεται να τους χαρίσει και επίσημη γλώσσα!
 
Η γλώσσα δημιουργεί μειονότητες. Δεν έουμε επίσημη μειονότητα αιώνων στην Ελλάδα για να προχωρήσουμε σε τέτοια κίνηση. Ας φρόντιζε καλυτερα να δημιουργήσει το ελληνικό  υπουργείο Παιδείας ελληνοπομακικό λεξικό και υποδομές διδαχής της πομακικής γλώσσας για να σώσει τους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους από τον μεθοδικό εκτουρκισμό της Άγκυρας.
 
Σήμερα πολλά παιδιά των Αλβανών δεν ξέρουν την αλβανική γλώσσα και μιλούν μόνο Ελληνικά. Τείνουν προς αφομοίωση, αλλά προφανώς σε κάποια κέντρα εξουσίας δεν αρέσει κάτι τέτοιο άλλλωστε προσπάθησαν πάρα πολύ για να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία πολυφυλετική-πολυγλωσσική, και δεν θέλουν οι προσπάθειές τους να πάνε στράφι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...