Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Άρχισε να χτυπάει λευκές γυναίκες γιατί της «βρώμιζαν» την μαύρη γειτονιά της

 
Το να περπατάει ένας λευκός μπορεί να «προκαλεί» κάποιους μαύρους και να αποτελεί μια παράβαση που αξίζει ξυλοδαρμό; Ναι, σύμφωνα με την 32χρονη Αφροαμερικάνη Ebony Steward(φωτο) η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για σωματικές βλάβες αφότου χτύπησε δύο γυναίκες επειδή το έγκλημά τους ήταν ότι ήταν λευκές σε γειτονιά μαύρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα θύματα της Steward δεν ήταν στην πραγματικότητα λευκή - ήταν μαύρη με πιο ανοιχτό χρώμα.

Τα δύο περιστατικά συνέβησαν στην πόλη StPaul της Μινεσότα των ΗΠΑ στις 14 Νοεμβρίου Η πρώτη γυναίκα δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο από την Steward, ενώ έβγαινε από ένα σαλόνι νυχιών, με αποτέλεσμα να έχει οίδημα και μώλωπες γύρω από το αριστερό μάτι της. Σύμφωνα με το MyFox9, η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι στην Steward «δεν αρέσουν οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα» (ακόμη και αν είναι στην πραγματικότητα μαύροι) και δεν μπορεί να ανεχτεί να βρίσκονται "σκύλες" στο δρόμο της.

Η αστυνομία κλήθηκε, αλλά δεν συνέλαβε (!) την Stewardαπλώς της….ζήτησε να αποχωρήσει από την σκηνή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η Steward (παίρνοντας και θάρρος από το χάιδεμα της αστυνομίας) προέβη σε μια άλλη επίθεση στηνUniversity Avenue. «Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, είδαν μια γυναίκα που αργότερα διαπίστωσαν ότι ήταν η Steward να έχει ρίξει μια γυναίκα στο έδαφος σε ένα πάρκινγκ και να έχει αρχίσει να την γρονθοκοπεί. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρχε κανένας προφανής λόγος για τη βία».

Το δεύτερο θύμα, ήταν μια λευκή γυναίκα, που χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του λαιμού της. Η αστυνομία συνέλαβε τον Steward και στο δρόμο για το αστυνομικό τμήμα, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι επιτέθηκε στην γυναίκα γιατί είναι ένα "λευκό κορίτσι στην γειτονιά".

«Πάρτε αυτή την λευκή σκύλα μακριά από την αυλή μου, μακριά από την γειτονιά», είπε η Steward, πριν επανειλημμένα αναφέρει ότι μισεί τους λευκούς ανθρώπους. Σε παραλήρημα αργότερα ισχυρίστηκε ότι "βοήθησε" την γυναίκα με την επίθεσή της «γιατί θα μπορούσε πιθανότατα να συναντήσει κάποιον που ήξερε πώς να χτυπάει καλύτερα ή κάποιον που μπορεί να τη σκότωνε», αναφέρει η καταγγελία.

Η Steward, η οποία έχει ήδη έξι προηγούμενες καταδίκες για επιθέσεις από το 2005, αντιμετωπίζει μέχρι και πέντε χρόνια ποινή φυλάκισης.

Η γελοιότητα των mainstream μέσα ενημέρωσης που τσιρίζουν κάθε φορά που υπάρχει κάποια εγκληματική πράξη λευκού σε μαύρο, ενώ σχεδόν πάντα σιωπούν και λουφάζουν όταν υπάρχουν επιθέσεις μαύρων σε λευκούς, είναι ένα ζήτημα που έχει έρθει στο προσκήνιο μετά τη διαμάχη Trayvon Martin / George Zimmerman.

Ο Colin Flaherty, συγγραφέας του βιβλίου “White Girl Bleed aLotThe return of racial violence to America” (δες εδώ) για την επιστροφή της φυλετικής βίας στην Αμερική, (μαύροι εναντίον λευκών, φυσικά) έχει καταγράψει πολλά παραδείγματα κατά το παρελθόν έτος από βία όχλου μαύρων σε ανυποψίαστους λευκούς, που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συστηματικά θάβουν.
 

Υπάρχει ανησυχία μήπως οι λευκοί άνθρωποι γίνουν στόχος βίαιων επιθέσεων ως «αντίποινα» για την αναμενόμενη αθώωση του αστυνομικού Darren Wilson στη θανάτωση του Michael Brown. Όπως αναφέρει η Kerry Picket, μια από τους διοργανωτές που σχεδιάζουν πολιτική ανυπακοή στον απόηχο της ετυμηγορίας εξέφρασε την άποψη ότι, «Δεν πρόκειται να έχουμε αλλαγή σε αυτήν την κοινωνία, εκτός αν οι λευκοί άνθρωποι λίγο δεν φοβηθούν».

Τον περασμένο μήνα, ένα πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων και αυτοαποκαλούμενος κομμουνιστής κάλεσε επίσης τους «διαδηλωτές» στο  Φέργκιουσον να "στείλουν τον λευκό άνθρωπο στα βάθη της κόλασης" αν δεν καταδικασθεί ο Wilson.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μαύροι «διαδηλωτές» στο Φέργκιουσονχτύπησαν έναν λευκό φοιτητή κολεγίου, τον Chris Schaefer, παρά το γεγονός ότι εκείνος είχε συμπαραταχθεί με τους διαδηλωτές.

Κάποιες ελάχιστες ιστορίες από την καθημερινή ζωή στις ΗΠΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...