Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αρβανιτόπουλος: Η Πρυτανεία είχε συμφωνήσει με το λουκέτο στο Ασιατικών Σπουδών!

SALI PANEPISTHMIO SAMARAS1
Έκθετη είναι η Πρύτανης Αναστασία Σαλή – Παπασαλή, στης οποίας τη θητεία η Πρυτανεία χρεώνεται μία αποτυχία μεγατόνων για την ανάπτυξη και την εδραίωση του Ιονίου Πανεπιστημίου μεταξύ των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.




Παρά την προετοιμασία ετών από τον πρώην Πρύτανη Δ. Τσουγκαράκη, ο οποίος σε συνεργασία και με τις τότε πολιτικές αρχές είχε πετύχει την ίδρυση του τμήματος με Π.Δ. του Ιουνίου του 2009 αλλά και είχε εγκαινιάσει συνεργασίες και επαφές με πανεπιστήμια της Άπω Ανατολής, η νυν Πρύτανης όχι μόνο δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την κατάργηση αλλά δεν αντέδρασε επί της ουσίας ούτε πέρσι όταν τυπικά καταργήθηκε με νέο Π.Δ. το τμήμα, ούτε φρόντισε να επιχειρηματολογήσει και να κινητοποιήσει τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και τους φορείς της Κέρκυρας για να διεκδικήσουν την επί τέλους λειτουργία του Ασιατικού Τμήματος, όπως εμμέσως πλην σαφώς την είχε καλέσει ο (το Μάρτιο) υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος μετά από ερώτηση της Α. Γκερέκου. Αρκέστηκε σε ένα γραπτο αίτημα επαναλειτουργίας του τμήματος και, από εκεί και πέρα, συμφώνησε με το σύνολο του σχεδίου Αθηνά!


Τι είχε απαντήσει ο Αρβανιτόπουλος σε ερώτηση της Γκερέκου το Μάρτιο

Η βουλευτής Κέρκυρας (η οποία τώρα, ως μέλος της κυβέρνησης, θα πρέπει να πάρει θέση για το άδειασμα και προς την ίδια) είχε καταθέσει ερώτηση στον Αρβανιτόπουλο τον περασμένο Μάρτιο, με την οποίο ζητούσε ένταξη του τμήματος στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014-15.
Είχε επικαλεστεί τις διαβεβαιώσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τόσο προς τη διοίκηση του Ιονίου Πανεπιστημίου όσο και προς τις ενδιαφερόμενες πρεσβείες και την εντατική προεργασία για τη λειτουργία του.

Οι πρυτανικές αρχές δεν είχαν προβάλλει αντίρρηση!

Στην απάντησή του στη βουλευτή Κέρκυρας, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε δηλώσει στη Βουλή ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε υποβάλλει σχετικό ερώτημα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την κατάργηση του εν λόγω τμήματος: «Από τη γνώμη που διατύπωσαν και απέστειλαν τα συλλογικά όργανα του ιδρύματος προς το Υπουργείο Παιδείας για τις επερχόμενες τότε αλλαγές, συνολικά προκύπτει ότι δεν υπήρξε αντίρρηση»!
Ο κ. Αρβανιτόπουλος προσέθεσε στην απάντησή του ότι για την επανίδρυση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, εφόσον αυτή επιθυμείται από το ως άνω Ίδρυμα και εφόσον έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 7 του ν.4009/2011 διαδικασίες. Οι οποίες, φευ, ουδέποτε ακολουθήθηκαν.

Παπασαλή: Αφού δεν μας αφήνουν να κάνουμε τμήμα, εμείς θα κάνουμε... μεταπτυχιακό που είναι και ισχυρότερο!

Η σημερινή αντίδραση της Πρυτάνεως Αναστασίας Σαλή Παπασαλή, η οποία μίλησε το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu, ήταν πέραν των... αναμενόμενων! Ως... απάντηση στο ερώτημα τι έκανε όταν έμαθε ότι η Κέρκυρα χάνει οριστικά το τμήμα Ασιατικών Σπουδών, έκανε λόγο ουσιαστικά για αναγνώριση του λάθους από το Λοβέρδο επειδή... την κάλεσε να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία που θα πάει στην Κίνα το Δεκέμβριο!!! «Όταν του άσκησα την πίεση για τη λειτουργία του τμήματος, με κάλεσε στην αντιπροσωπεία που θα πάει στην Κίνα . Γιατί με κάλεσε; Γιατί ξέρει ότι λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Είπε ότι έχουν γίνει ήδη επαφές του Ι.Π. ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες αλλά είναι λιγότερες από αυτές που θα έπρεπε», δήλωσε η κα Παπασαλή η οποία προχώρησε ακόμα περισσότερο, αποδεχόμενη πλήρως την ταφόπλακα στο τμήμα, αφού ανακοίνωσε ότι αφού δεν την αφήνουν να δημιουργήσει προπτυχιακό, η ίδια θα φτιάξει... μεταπτυχιακό!!! «Εμείς θα το κάνουμε σε μεταπτυχιακό επίπεδο και θα καλύψουμε και τον προπτυχιακό χώρο. Το μεταπτυχιακό είναι πάνω και από το προπτυχιακό», ήταν η δήλωση της Πρυτάνεως...


«Έχω αναχαιτίσει με επιτυχία τις επιθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ»!!!

Η οποία, τέλος, δεν δίστασε να επιχειρήσει να καρπωθεί το μέχρι τώρα «πάγωμα» της εκποίησης του Παλαιού Ψυχιατρείου από το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να κάνει ουδεμία αναφορά στο ότι το θέμα δεν ανέδειξε η ηγεσία του Πανεπιστημίου αλλά πολιτικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι μάλιστα διοργάνωσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες και καταλήψεις για να στηρίξουν το αίτημά τους αυτό: «Είναι απανωτές οι επιθέσεις που δεχόμαστε ως πανεπιστήμιο και με το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι στιγμής τις έχω με μεγάλη επιτυχία αναχαιτίσει και ελπίζω να συνεχίσω», ήταν η δήλωση της Πρυτάνεως...

Με εντολή Σαμαρά...

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι το τμήμα Ασιατικών Σπουδών «μεταφέρεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ίσως θυμάστε ότι ένα από τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης του Α. Σαμαρά, του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Κίνας πριν από 3 μήνες, ήταν η δημιουργία αυτού του προσανατολισμού», προσέθεσε αποκαλύπτοντας ότι η εντολή ουσιαστικά δόθηκε από το Μαξίμου! (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...