Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γ. Πανδής Συντ/κού Λευκίμμης: Άλλα μας έλεγαν προεκλογικά για το ΧΥΤΑ

http://www.corfupress.com/bulletin/images/stories/alefximon_synelefsi_2____4-2010.jpg
Στην επαναβεβαίωση της απόλυτης άρνησης ανακίνησης οποιασδήποτε συζήτησης για οποιοδήποτε ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης με οποιοδήποτε τρόπο, προχώρησε η συντονιστική επιτροπή αγώνα των κατοίκων της περιοχής.




Το συντονιστικό κατά του ΧΥΤΑ, συνεδρίασε τα προηγούμενα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου Κώστα Παυλίδη για τη μη ύπαρξη κόκκινων γραμμών για το θέμα, ο οποίος πάντως είπε επίσης ότι εξακολουθεί να είναι θέση της παράταξης στην οποία συμμετέχει η μη λειτουργία του χώρου.
Μάλιστα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προγραμματιστεί και μία λαϊκή συνέλευση για να ενημερωθούν και να συζητήσουν όλοι οι κάτοικοι τις εξελίξεις.

«Προεκλογικά έλεγε όχι»

Σε δήλωσή του στο CorfuPress.com, ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Γ. Πανδής έκανε λόγο για προβληματισμό από τις δηλώσεις του κ. Παυλίδη: «Εμείς είχαμε παρακολουθήσει όλες τις προγραμματικές δηλώσεις και δεσμεύσεις του κ. Νικολούζου και σε καμία περίπτωση, και σε ερωτήσεις που του είχαμε κάνει στη Λευκίμμη, δεν απάντησε καταφατικά στη λειτουργία του ΧΥΤΑ».
Όσον αφορά τη δήλωση Παυλίδη ότι δεν μπορούν να υπάρχουν κόκκινες γραμμές και ότι θα πρέπει να μπουν τα πάντα στο τραπέζι, ο κ. Πανδής απάντησε: «Να μπει όχι στο τραπέζι αλλά στον Εισαγγελέα η υπόθεση του ΧΥΤΑ, γιατί εμείς δεν είμαστε υπόλογοι εάν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους τα προηγούμενα χρόνια. Και όσο στην Ελλάδα κάποιοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται και η Κέρκυρα θα παραμένει εδώ που βρίσκεται σήμερα».
Ο κ. Πανδής τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει ουδεμία επικοινωνία με τη δημοτική αρχή ούτε υπάρχει λόγος για οποιαδήποτε επικοινωνία: «Εμείς εμμένουμε στις θέσεις μας, δικαιωθήκαμε πέρσι από την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών της Ε.Ε. Ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι ο μοναδικός για τον οποίο συστήνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην λειτουργήσει».

Δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ των δύο περιοχών

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ κατοίκων Λευκίμμης και Τεμπλονίου καθώς, τόσο ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου δια της προέδρου του Μάγδας Παπανικολοπούλου δεν ζητούν να πεταχτούν τα σκουπίδια στη Λευκίμμη, θεωρώντας ότι δεν είναι αυτή η λύση, ενώ ο Γ. Πανδής από τη Συντονιστική της Λευκίμμης τονίζει ότι οι άνθρωποι που ζουν γύρω από το λειτουργών ΧΥΤΑ έχουν απόλυτο δίκιο να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται: «Είναι ακόμα νωπές οι εικόνες αίσχους από το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με την κακομοιριά και τα ψόφια ζώα. Γιατί εφησυχάσαμε τόσα χρόνια; Δούλευαν όλα καλά; Δούλευε σωστά η ανακύκλωση; Έγινε η κομποστοποίηση; Αν δουλεύαμε σωστά όλα αυτά τα χρόνια, τότε θα είχαμε βρει και λύση. Εμένα μου θυμίζει το 2007, τις κουβέντες όταν τελείωσε ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Τότε ζητούσαν μεσοπρόθεσμο διάστημα επειδή ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου δεν μπορούσε να λειτουργήσει άλλο, μιλούσαν για έξι μήνες, ένα χρόνο προσωρινής λειτουργίας. Πέρασαν 7 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα για την οριστική λύση και γυρνάμε στα παλιά!»

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού του Κινήματος Λευκίμμης Ενάντια στον Παράνομο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας αναφέρει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε ότι ανακινείται το θέμα της λειτουργίας του παράνομου Χ.Υ.ΤΑ. Νότιας Κέρκυρας. Υπενθυμίζουμε σε όποιον προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις ότι εμείς οι Λευκιμμιώτες, οχτώ χρόνια αγωνιζόμαστε για τη μη λειτουργία του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε ούτε μία στιγμή αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Κύριε Παυλίδη , «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...