Θεμιστοκλής: Ο “κακός” του Φρανκ Μίλερ στη συνέχεια της πετυχημένης ταινίας “300”
Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι οι “300” - η επιτυχημένη ταινία που βασίστηκε στην εικονογραφημένη νουβέλα του Φρανκ Μίλερ - ασέλγησε στην ιστορία, ωστόσο έγινε επιτυχία στο box οffice, απέσπασε καλές κριτικές στη Δύση, και προκάλεσε την οργή των Ιρανών στην Ανατολή.
Αυτή τη φορά ο επιτυχημένος δημιουργός κόμικ (και όχι τόσο επιτυχημένος σκηνοθέτης) Φρανκ Μίλερ καταπιάνεται με τη συνέχεια/ προοίμιο των “300” (που ήταν προδιαγεγραμμένη μετά την επιτυχία του πρώτου φιλμ), και μετά τους Πέρσες βάζει στον... μάτι τον τον Θεμιστοκλή για τον οποίο δεν φαίνεται να επιφυλάσσει και την καλύτερη μεταχείριση!
Η ιστορία του “Ξέρξη” θα αρχίζει δέκα χρόνια πριν τα γεγονότα στους “300”, με τον Πέρση βασιλιά να αναζητεί τη θεϊκή του φύση και τον Θεμιστοκλή να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ιστορία.
“Έχω ένα χαρακτήρα που είναι ακριβώς το αντίθετο του Λεωνίδα καθώς ο Θεμιστοκλής ήταν ήρωας, μηχανορράφος, ψεύτης και ιδιοφυής. Το ψευδώνυμο του ήταν το 'Πανούργο Ερπετό' (σ.σ ;), και πάντοτε κάνει ό,τι χρειάζεται για το μέγιστο προσωπικό του όφελος.” δηλώνει ο Μίλερ.
”Είναι η μάχη του Μαραθώνα από τη δική μου οπτική γωνία. Έχω τελειώσει την ιστορία, και αρχίζω την εικονογράφηση” προσθέτει.
Σημειώνεται ότι ο τρόπος που απεικονίζονταν οι Πέρσες στους “300” δεν... χαροποίησε ιδιαίτερα την Τεχεράνη. Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αμχαντινετζάντ και η Ιρανική Ακαδημία των Τεχνών ανέφεραν ότι το φιλμ αποτελεί επίθεση κατά της ιστορίας και της ταυτότητας του Ιράν. Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχεράνη υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη αντιδρώντας έτσι στον ανδρόγυνο Ξέρξη και την “ορδή των δαιμόνων του”.
Λέτε ο Μίλερ να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες βάζοντας στο “μάτι” μετά τους Πέρσες τους Έλληνες μέσω του Θεμιστοκλή; Όπως και να 'χει, ο σκηνοθέτης των “300” Ζακ Σνάιντερ ήδη σκοπεύει να φέρει τον “Ξέρξη” και στη μεγάλη οθόνη.
To νέο δημιούργημα (και πιθανότατα από ιστορικής πλευράς τερατούργημα...) του Φράνκ Μίλερ σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις αρχές του 2011, ενώ η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε έξι τεύχη πριν πάρει το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες.
Σημειώνεται ότι η μάχη Μαραθώνα διεξήχθη το 490 πΧ ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Πλαταιείς από τη μία πλευρά, και τους Πέρσες από την άλλη.
Έληξε με νίκη των Ελλήνων, και σήμανε το τέλος της πρώτης ουσιαστικής απόπειρας της Περσίας (επί βασιλείας του πατέρα του Ξέρξη Δαρείου Α') να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Όχι, ρινόκεροι και γίγαντες δεν καταγράφηκαν στη μάχη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.