Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στο «χορό» των απελάσεων Ρομά και η Ιταλία Η χώρα θέλει να απελαύνει Ρομά που δεν έχουν στέγη και εισόδημα


Να απελαύνει πολίτες άλλων κρατών της ΕΕ που ζουν μόνο με κρατικά επιδόματα, επιδιώκει η Ρώμη, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών, μια κίνηση που θα επεκτείνει την καταστολή των Ρομά, την οποία οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέκριναν ως επιβολή διακρίσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε στην Ιταλία την άδεια να προχωρήσει σ' ένα τέτοιο σχέδιο στο παρελθόν, όμως πρόσθεσε πως εκείνος θα επαναλάβει τις πιέσεις και θα ζητήσει να υπάρξει αλλαγή κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία έστειλε αεροπορικώς πίσω στη Ρουμανία δεκάδες Ρομά στο πλαίσιο ενός μαζικού προγράμματος επαναπατρισμών για τους οποίους υποστήριξε πως έγιναν οικειοθελώς, αν και μερικοί είπαν πως οι άνθρωποι αυτοί εξαναγκάστηκαν να φύγουν.

Χειροκροτώντας την κίνηση της Γαλλίας, ο Μαρόνι, ο οποίος ανήκει στην ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, δήλωσε πως οι υποχρεωτικές απελάσεις Ρομά οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται σε βασικές απαιτήσεις, θα πρέπει τώρα να επιτραπούν.

"Ναι, απελάσεις όπως αυτές των λαθρομεταναστών, όχι εθελοντικοί επαναπατρισμοί", δήλωσε ο Μαρόνι στην "Κοριέρε ντέλα Σέρα" σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο.

"Φυσικά μόνον αυτών που παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με τα όσα απαιτούνται για να ζει κανείς σε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ: ένα ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος, κατάλληλη στέγη και να μην είναι βάρος για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τον φιλοξενεί. Πολλοί Ρομά είναι πολίτες της ΕΕ, όμως δεν σέβονται καμιά απ' αυτές τις απαιτήσεις", δήλωσε ο ιταλός υπουργός.

Η πολιτική θα εφαρμοστεί για όλους τους μη ιταλούς πολίτες της ΕΕ που δεν ανταποκρίνονται σε ορισμένα κριτήρια, όχι μόνο για τους Ρομά, δήλωσε ο Μαρόνι όταν ρωτήθηκε αν ένα τέτοιο σχέδιο συνιστά επιβολή διακρίσεων.

Τα σχόλια του Μαρόνι καταγγέλθηκαν αμέσως από την πολιτική αντιπολίτευση. Το κόμμα Ιταλία των Αξιών επισήμανε πως έχουν γεύση ρατσισμού.


Πηγή : www.skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Το κόμμα Ιταλία των Αξιών επισήμανε πως έχουν γεύση ρατσισμού.
    Σωστα δεν θα εβγαιναν και οι ψευτοκουλτουριαρηδες του κωλου απο τα γραφεια τους να μιλησουν για ρατσισμο !!!
    ειναι ωρα και τα δικα μας σκουληκια να καθαρισουν τον τοπο .....
    Αλλα που τετοια εμεις ειμαστε δημοκρατες χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...