Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στην αγορά βγαίνουν "ράμπο" του ΣΔΟΕ Στόχος η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων

Πέντε ομάδες του ΣΔΟΕ που θα τις απαρτίζουν 250 άτομα, βγαίνουν στην αγορά από τον Σεπτέμβριο, με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στα περιουσιακά στοιχεία των υψηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων, στο πόθεν έσχες και τον ΦΠΑ.

Από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ και το «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων χρεών προσδοκόνται έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ το φθινόπωρο.

Οι πέντε ομάδες των 250 «Ράμπο» θα αναλάβουν τις ακόλουθες δράσεις:

-  Ληξιπρόθεσμα χρέη. «Κυνήγι» οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ.

- Μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι ιδιοκτήτες θα δεχθούν φορολογικό έλεγχο. Συνεχίζονται οι κατασχέσεις ιδιοκτητών πολυτελών ακινήτων σε Μύκονο και Σαντορίνη οι οποίοι χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία.

- Υψηλά εισοδήματα. Από κόσκινο θα περάσουν οι δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των υψηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων.

- «Πόθεν έσχες». Στο στόχαστρο η επώνυμη φοροδιαφυγή, πολίτες που διατηρούν βίλες, πισίνες, πολυτελή οχήματα και σκάφη (μέσω offshore εταιρειών), περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν.

- ΦΠΑ και λοιποί φόροι. Ειδική ομάδα θα ελέγχει εάν αποδίδονται ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.


Πηγή : www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...