Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Δήμος Κερκυραίων: Kατασπάραξαν 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ για ποδηλατόδρομους

By "tromeric"


Δείτε πόσο εύκολα ζητούν και τους εγκρίνονται, εκατομμύρια ευρώ για τους "πράσινους" δήμους !!!

Με απίστευτες υπερτιμολογήσεις!
Ο ποδηλατόδρομος έφθασε να κοστίζει όσο κομμάτι της Εγνατίας !!!
Για να δικαιολογήσουν τις υπερτιμολογήσεις...

...έσκαψαν τους δρόμους και ξαναπέρασαν τάπητα επάνω στον ήδη υπάρχοντα ενώ στη συνέχεια... στόλισαν τους ποδηλατόδρομους με χιλιάδες διακοσμητικά φωσφορούχα σηματάκια!
Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν δημότες του δήμου Κερκυραίων αναφορικά με τις υπερτιμολογήσεις κονδυλίων για τους περίφημους ποδηλατόδρομους.....
Ο μεγαλύτερος δήμος του νησιού φαίνεται πως φρόντισε εν μέσω κρίσης να εξασφαλίσει την απορρόφηση του μεγαλύτερου δυνατόν πακέτου χρηματοδότησης διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών... στο έπακρο !






Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία δημότη που καταγγέλλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ πως ο Δήμος Κερκυραίων παρά το γεγονός οτι είναι ήδη καταχρεωμένος με δεκάδες (!) εκατομμύρια ευρώ , φρόντισε λίγο πριν τον "Καλλικράτη" οχι μόνο να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του αλλά να εισπράξει το δυνατόν περισσότερα διευρύνοντας των κύκλο εργασιών για τους περίφημους ποδηλατόδρομους.
Έσκαβαν μέρα νύχτα για να προλάβουν τις προθεσμίες μην χάσουν τα λεφτά !
Συνεργεία γνωστού μεγαλοεργολάβου ξήλωναν καταμήκος τους δρόμους της πόλης, προκειμένου να αφαιρέσουν τον παλιό ασφαλτοτάπητα για να ξαναρίξουν πάλι νέο τάπητα για να δικαιολογήσουν έτσι το τεράστιο κόστος του έργου.
Στόλισαν τους ποδηλατόδρομους με χιλιάδες μπιχλιμπίδια !

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων , υπάλληλοι του δήμου ανέλαβαν να γαζώσουν στην κυριολεξία την άσφαλτο τοποθετώντας ανα περίπου 20 εκατοστά δρόμου , ειδική σήμανση εθνικού οδικού δικτύου (μεταλλικά φωσφορούχα σηματάκια) λες και επρόκειτο για την Εγνατία οδό (!)
Ένας θεός ξέρει πόσο κοστολόγησαν τα μεταλλικά σηματάκια και την τοποθέτηση τους, το κόστος όμως φαίνεται πως και πάλι δεν είχε ανέβει αρκετά....
Έτσι σκέφτηκαν να προσθέσουν επιπλέον κατα μήκος των ποδηλατόδρομων και λαστιχένια φωσφορούχα κολωνάκια !!!!
Οι ποδηλατόδρομοι "άστραψαν" αλλά το κόστος έπρεπε να ανέβει κι άλλο!
Αφού λοιπόν το έργο ήταν μικρό και το φαγοπότι μεγάλο... το κόστος του έργου έπρεπε να ανέβει για να δικαιολογηθούν τα λεφτά ! Τι νομίζεται ο σκαρφίστηκαν ;;;
Λίγες μέρες αργότερα συνεργεία του δήμου Κερκυραίων αποτελούμενα απο δυό-τρείς αλλοδαπούς (εργάτες) και πέντε έξη "ειδικούς" που παρακολουθούσαν και έδιναν εντολές, άρχισαν να τοποθετούν στους ποδηλατόδρομους φωσφορούχα αυτοκόλλητα πλακάκια !
Ναί αυτά τα άσπρα τετραγωνάκια που βλέπετε δεν είναι χρώμα, είναι φωσφορούχα πλακάκια (!) που κόλλησαν στο δρόμο και ασφαλώς.... ήδη έχουν μαυρίσει !!!

Και...Ποδηλατόμπαρες για να κλειδώνουν τα ποδήλατα...
Περισσότερες όμως... κι απο τα ποδήλατα!!!
Σειρά στις υπερτιμολογήσεις είχαν οι περίφημες ποδηλατόμπαρες που τοποθετήθηκαν για να παρκάρουν οι ποδηλάτες τα ποδήλατά τους.
Τελείως "συμπτωματικό" είναι το γεγονός οτι είναι τόσες πολλές που παραμένουν άδειες αφού οι θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτων ξεπερνούν κατα πολύ τον συνολικό αριθμό ποδηλάτων της μικρής πόλης.




Έξαλλοι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες.
Κάτοικοι και καταστηματάρχες καταγγέλλουν το Δήμο Κερκυραίων για απίστευτη προχειρότητα όσον αφορά τη μελέτη του έργου αφού όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ποδηλατόδρομοι κατασκευάστηκαν στα γρήγορα με μοναδικό στόχο να προλάβει η δημοτική αρχή να απορροφήσει τα κονδύλια.
"Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα" δηλώνει χαρακτηριστικά κάτοικος του νησιού σε συνεργάτη μας στο νησί των Φαιάκων.
Για όσους έχουν επισκεφθεί το κοσμοπολίτικο νησί, εκείνο που σίγουρα έχουν να θυμούνται είναι η απίστευτη ταλαιπωρία στο κέντρο τη πόλης σε ένα ιδιαίτερα συρρικνωμένο οδικό δίκτυο με πολλούς μονόδρομους και έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Φανταστείτε λοιπόν οτι στους ήδη στενωπούς δρόμους της πόλης που εκτός απο την διέλευση των ΙΧ καταλήγουν εκεί πούλμαν , φορτηγά , τριαξονικά και παραδοσιακές άμαξες με άλογα.... προστέθηκαν τώρα και ποδηλατόδρομοι για να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το οδικό δίκτυο !!!
Προβλήματα που φαίνεται πως απασχολούν μόνο τους ταλαίπωρους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, αφού για τη δημοτική αρχή τα 2.000.000 ζεστά και μετρητά ευρώ θα εξασφαλίσουν τα αμοιβαία συμφέροντα στον κύκλο της διαφθοράς καθώς και τους τοπικούς άρχοντες που θα αποχαιρετήσουν τον καταχρεωμένο Δήμο Κερκυραίων ενόψη του "μεγαλοοφειλέτη" Καλλικράτη....

Ιδού η Επιστολή με αριθ. πρωτ : 4221 Τ.Υ. του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ προς το Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ποδηλατοδρόμων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
Γραφείο Δημάρχου Κερκυραίων
Δ/νση : Λεωφ. Αλεξάνδρας 6Α
Κέρκυρα 49100
Τηλ: 2661362734
Fax : 2661046766

ΠΡΟΣ: κ. Μιχάλη Ρέππα ,
Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών
Δ/νση : Χαριλάου Τρικούπη 182
10178 ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Πρόοδος του έργου ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ¨

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ ,
Στα πλαίσια της πρόσκλησης με αρ. 3436/Φ.79 για την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. ¨Σιδηρόδρομοι , Αεροδρόμια , Αστικές Συγκοινωνίες¨ και μετά την με αρ. 35-437/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων, ο Δήμος Κερκυραίων υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση του έργου ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ¨, προϋπολογισμού 2.000.000,00 €

Η μελέτη και η πρόταση , που εκπονήθηκαν τάχιστα , εντός εικοσαημέρου , έτυχαν θετικής αξιολόγησης και το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Σ.Α.Α.Σ. σε ποσοστό 75% από ΕΤΠΑ και 25% από Εθνικούς Πόρους , με εγγραφή στην ΣΑΕ 063/3.
Πρόκειται να χαραχθούν και κατασκευασθούν ποδηλατικές διαδρομές συνολικού μήκους 13.500 μέτρων . Από αυτές 8.500 μέτρα περίπου είναι ποδηλατικές διαδρομές σε αστικό ιστό και 5.100 μέτρα περίπου ποδηλατικές διαδρομές που χαρακτηρίζονται ως πράσινες, εντός αλσών.
Σημειώνουμε ότι η μελέτη του έργου περιλαμβάνει και την εγκατάσταση αυτοεξυπηρετούμενου συστήματος ενοικίασης 100 ποδηλάτων δημόσιας χρήσης , το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Ελλάδα
Έκτοτε , αφού λήφθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις , το έργο δημοπρατήθηκε και μετά από διαδικασία εκδίκασης ενστάσεων , υπογράφηκε η σύμβαση στις 05-08 2009 . Oι εργασίες δεν ξεκίνησαν άμεσα , καθότι οι εγκρίσεις των Αρχαιολογικών συμβουλίων , παρόλο που η μελέτη είχε κατατεθεί στις αρχές του χρόνου , δεν είχαν ακόμη δοθεί .

Σήμερα το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη , με συνεργεία διάσπαρτα σε πολλά μέτωπα, με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί αντικείμενο της τάξης του 60 % .

Προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί , κατά την συνήθη τακτική στα δημόσια έργα , πόσο μάλλον για μελέτη που εκπονήθηκε σε ελάχιστο χρόνο , απαιτείται η έγκριση τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών , ο οποίος περιλαμβάνει την απεικόνιση των εργασιών και του πραγματικού κόστους τους , στη φάση της εφαρμογής της μελέτης . Από την έγκριση του Α.Π.Ε. εξαρτάται πια η εμπρόθεσμη εξέλιξη του έργου .



Παρακαλούμε για την βοήθειά σας προκειμένου :

Α. Να εγκριθεί το συντομότερο ο Α.Π.Ε. προκειμένου ο Ανάδοχος να συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς τις εργασίες

Β. Να αυξηθεί η διατιθέμενη πίστωση για το 2009 από το ποσό του 1.000.000,00 € στο συμβατικό, δηλ. στο 1.950.696,63 € , προκειμένου να μπορεί να αποπληρωθεί ο Ανάδοχος .

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων
Σωτήρης Μικάλεφ
Για όσους έχουν μείνει με το στόμα ορθάνοιχτο , επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο εδώ ....Διότι πληροφορίες κάνουν λόγο οτι τελικά το έργο υπερτιμολογήθηκε σε τέτοιο βαθμό που ξεπέρασε ακόμη και τις αρχικές προβλέψεις υπερβαίνοντας τελικά τα 2.200.000 ευρώ !!!
Ρητορικό και το ερώτημα...

Eκείνο το "ελεγκτικό συνέδριο" με τις περίφημες εκθέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση τα βλέπει αυτά ;;; ή επειδή το νησί είναι “καταπράσινο” ανήκει στα λεγόμενα......“δικά μας παιδιά” ;
Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, πέρα απο τις κατα δήλωση εκθέσεις των αρμοδίων και τις τυπικές διαδικασίες, σχετικά με τα κονδύλια... Έλεγχος στον καταχρεωμένο Δήμο Κερκυραίων (περιέργως) δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ !!!
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/k-2000000.html

3 σχόλια:

  1. ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ σε περιβαλλοντικές υποδομές και πράσινες επιχειρήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ιδια σκατα ολοι για τα συμφεροντα και τσιφλικια του ιδιου συστηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...