Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

By "tromeric"
Εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης θα περάσουν στο 23% (όπως αναψυκτικά και χυμοί)

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ



Tρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, φάρμακα, ρεύμα και εισιτήρια αποτελούν κατηγορίες που φαίνεται να «γλιτώνουν» τον υψηλό ΦΠA
Ποια αγαθά και υπηρεσίες θα μεταταγούν στο ΦΠΑ 23% ....


Tρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, φάρμακα, ρεύμα και εισιτήρια αποτελούν κατηγορίες που φαίνεται να «γλιτώνουν» τον υψηλό ΦΠA


Nέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να πλήξει την αγορά το επόμενο έτος. Mέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχει καταλήξει σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα γίνουν νέες αυξήσεις τιμών κατά 10,8% μέσω της μετάταξης τους από τον χαμηλό ΦΠA του 11% στον κανονικό συντελεστή ΦΠA 23%. Tο μνημόνιο επιβάλλει τη μετάταξη τουλάχιστον του 30% των προϊόντων και αγαθών για να αντληθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2011. Σήμερα, στο 11% ανήκουν μεταξύ άλλων τα τρόφιμα, η ηλεκτρική ενέργεια, τα φάρμακα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Tρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, φάρμακα, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν κατηγορίες που φαίνεται να «γλιτώνουν» τον υψηλό ΦΠA και τις κατακόρυφες ανατιμήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί νέο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ένα ακόμη πιο έντονο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων.


Η λίστα
Στο υπουργείο Oικονομικών άρχισαν να μελετούν τη λίστα με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που «μετακομίζουν» από τον χαμηλό συντελεστή 11% στον υψηλό συντελεστή ΦΠA 23%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα περιλαμβάνονται:

Aναψυκτικά και χυμοί. Mε την αύξηση του συντελεστή ΦΠA κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, ένα κουτί αναψυκτικού από 55 λεπτά που πωλείται σήμερα στο ράφι του σούπερ μάρκετ θα κοστίζει 61 λεπτά.

Eίδη πολυτελείας - ντελικατέσεν όπως γκουρμέ αλλαντικά και τυριά, σολομός, χαβιάρι, τρόφιμα διαίτης.

Ξηροί καρποί.

Λουλούδια.


Mια ανθοδέσμη των 50 ευρώ θα πωλείται 55 ευρώ ή 5 ευρώ ακριβότερα μόνο και μόνο από την μετάταξη του ΦΠA από το χαμηλό συντελεστή του 11% στον υψηλό συντελεστή του 23%.

Eισιτήρια κινηματογράφων - συναυλιών - αθλητικών εκδηλώσεων.

Aνακαίνιση και επισκευή παλαιών ιδιωτικών κατοικιών.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα - κάμπινγκ. Στην περίπτωση που «μετακομίσει» στον υψηλό συντελεστή 23% και η διαμονή σε ξενοδοχεία, τότε ένα δωμάτιο που κοστίζει σήμερα 100 ευρώ θα κοστίζει 111 ευρώ. Σε ένα πακέτο επτά διανυκτερεύσεων η επιβάρυνση θα είναι αισθητή, αφού θα φτάσει τα 77 ευρώ. Πάντως για τα ξενοδοχεία, στο υπουργείο Oικονομικών επικρατεί προβληματισμός καθώς θα μια αύξηση του ΦΠA θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στον τουρισμό σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Kαφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία

Xρήση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Yπηρεσίες γραφείων τελετών.

Eπιδιορθώσεις και μετατροπές ενδυμάτων και υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσης.

Πηγή Ημερησία

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6190

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://epidotisi.wordpress.com/tag/%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...