Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Πρώτος στο γκάλοπ για τη δημαρχία ο Αυλωνίτης by "Λούλης"

altΟ Αλέκος Αυλωνίτης, δήμαρχος Εσπερίων, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες είναι ο «πρωτεύσας» των 6 δημάρχων που έθεσαν εαυτόν στη διαδικασία της ψήφου, μέσα από γκάλοπ της Alco, που διενεργήθηκε στην Κέρκυρα.


Οι 10 δήμαρχοι που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου, χωρίς χρίσμα από κόμματα, πραγματοποιούν συζητήσεις και επαφές με αιρετούς συναδέλφους τους, από όλους τους δήμους, αλλά μέχρι στιγμής στις επαφές συμμετέχουν μόνο οι «10». Στις επικρίσεις απαντούν ότι οι ίδιοι ενημερώνουν τους συνεργάτες τους και εν πολλοίς έχουν την εξουσιοδότησή τους για το «αυτοδιοικητικό» ψηφοδέλτιο.
Σήμερα οι δήμαρχοι συναντώνται εκ νέου, προκειμένου (επιτέλους) να εξετάσουν τα αποτελέσματα του γκάλοπ, το οποίο χαρακτηρίζουν ως εργαλείο δουλειάς, βάση του οποίου θα εξεταστούν σημαντικά ζητήματα για τις επικείμενες εκλογές.
Τα ευρήματα του γκάλοπ πάντως δεν αναμένεται να ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, κι από διαφαίνεται οι αιρετοί θα περιοριστούν στην ανακοίνωση του ονόματος του επικεφαλής.


Δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν;
Καθώς τις προηγούμενες ημέρες οι δήμαρχοι διατείνονταν ότι δεν γνώριζαν, οι όποιες διαρροές έγιναν για τα ευρήματα του γκάλοπ είχαν μόνο κοινό παρανομαστή το όνομα του δήμαρχου Εσπερίων, ενώ για τη θέση του δεύτερου στο γκάλοπ ακούστηκαν - περίπου - τα ονόματα όλων των υπολοίπων συμμετεχόντων σε αυτό.
Ερωτήματα που παραμένουν για το ποσοστό που συγκέντρωσε ο πρωτεύσας, αν οι υπόλοιποι που μετρήθηκαν (Στ. Πουλημένος, Γ. Τρεπεκλής κ.α.) συγκεντρώνουν μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του εκλεκτού των δημάρχων, αν το ψηφοδέλτιο θα έχει τύχη απέναντι στα επίσημα ψηφοδέλτια των κομμάτων, αναμένεται να απαντηθούν, μόνο εάν και εφόσον εκείνοι που παρήγγειλαν το γκάλοπ αποφασίσουν.
Και πάντως, απορία προκαλεί για ακόμη μια φορά η υπερβάλλουσα μυστικότητα με την οποία περιβάλλουν – και αυτή – τη διαδικασία. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...