Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φοβούνται για τις ζωές τους οι Έλληνες της Ουκρανίας μετά τα εγκλήματα των Ουκρανών νεοναζί στην Οδησσό

Φοβούνται για τις ζωές τους μετά τα εγκληματα των νεοναζιστών στην Οδησσό οι Έλληνες της Ουκρανίας, και θέλουν να μπορέσουν να έρθουν στην Μητέρα Ελλάδα εάν το απιτήσουν οι καταστάσεις. Άλλη μια "επιτυχία" του ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου, ο οποίος φροντισε να δώσει αμεσως "αβάντα" στην νεοναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου και να στρέψει τη χώρα μας εναντίον της ομόδοξης Ρωσίας, με τα γνωστά αποτελέσματα, και τώρα ίσως η αρχαιότερη ελληνική παροικία κινδυνεύει να εξαφανιστεί, από τον φόβο των οπαδών του Στέπαν Μπαντέρα του χασάπη δημιουργού των ουκρανικών SS ston B'ΠΠ.

Επιστολή στον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, μέσω της οποίας θα απευθύνεται έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να υπάρξουν διευκολύνσεις και ταχύτεροι ρυθμοί στην έκδοση της Ειδικής Ταυτότητας Ομογενούς, ετοιμάζεται να στείλει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, με έδρα τη Μαριούπολη, Αλεξάνδρα Προτσένκο.
"Έρχονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι άνδρες και ζητούν από μένα να βρω τρόπο να στείλω τα παιδιά τους με τις γυναίκες τους στην πατρίδα (σ.σ., έτσι αποκαλούν οι ομογενείς μας στη Μαριούπολη την Ελλάδα)"
Για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων τονίζει: "Φοβόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει, αλλά εμείς κρατάμε καθημερινή επαφή με το προξενείο μας που ξέρει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας. Το Προξενείο πλέον βγάζει πολύ γρήγορα τις βίζες, αλλά δεν προχωρεί στο θέμα με την έκδοση των ειδικών ταυτοτήτων [...] Το νέο διάταγμα του Προέδρου της Ελλάδος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία της έκδοσης του εγγράφου αυτού. Χρειάζονται 4-5 χρόνια μόνο για να μαζέψει κανείς τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χρήματα, ο καθένας πρέπει να ξοδέψει έως 1500 ευρώ, χωρίς να είναι σίγουρος αν θα πάρει τελικά αυτό το πολυπόθητο έγγραφο που ανοίγει τον δρόμο προς την πατρίδα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...