Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Δήλωση-βόμβα, Γλέζος: “Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..."

  Την ώρα που άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για ειδικά δικαστήρια, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου δεν αποκλείει μετεκλογικές συμμαχίες με το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό

“Βλέπει” μεν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών αλλά δεν αποκλείει τη συμμαχία ακόμα και με τα κόμματα που απαρτίζουν το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό εφόσον η εντολή από το λαό κατευθύνει προς την κατεύθυνση μετεκλογικών συνεργασιών!

Ο λόγος για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", δηλώνει ευθέως πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες, ξαφνιάζοντας με την άποψή του για την πιθανή “σύνθεση” αυτών: “Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;”, διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος στην ερώτηση ποια κόμματα εννοεί σε μια πιθανή συνεργασία “πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους”, όπως τη χαρακτήρισε.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν βλέπει για ποιο λόγο να μην συμβεί κάτι τέτοιο: "Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;"

Το μόνο κόμμα που εξαιρεί από μια μετεκλογική συνεργασία είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ τονίζει πως παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν "ντέρμπι" ο ίδιος αισιοδοξεί για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως σημειώνει, έχει τους δικούς του δείκτες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...