Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Κόντρα Σπύρου – Γαλιατσάτου λόγω... debate!

Την Τρίτη ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ καλούσε σε δημόσιο διάλογο τον Περιφερειάρχη, κατηγορώντας τον ότι βασίζεται στους μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας για να επανεκλεγεί, και την Τετάρτη, ο Σπύρου απάντησε πως θα βρεθεί σε debate μαζί του.


Η δήλωση Γαλιατσάτου, την Τρίτη
Μέχρι αυτή την ώρα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κος Σπύρου αποφεύγει κρυπτόμενος τον δημόσιο διάλογο και την απ’ ευθείας αντιπαράθεση θέσεων, απόψεων, πολιτικών και προγραμμάτων.
 
Μέχρι αυτή την ώρα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κος Σπύρου θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του λαού των Ιονίων βασιζόμενος στους υπηρεσιακούς μηχανισμούς, στη γαλάζια κομματική στήριξη, στα πούλμαν μετακινούμενων ψηφοφόρων, στους τηλεοπτικούς μονόλογους…
 
Η εποχή, όμως, του παλαιοκομματισμού έχει πλέον παρέλθει. Ο λαός των Ιονίων δικαιούται να γνωρίζει, να πληροφορηθεί, να κρίνει.
 
Από την πλευρά μας, καλούμε τον κο Σπύρου σε δημόσιο διάλογο, όπως, όπου και όποτε ο ίδιος επιλέξει.
 
Τον καλούμε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, για το ανύπαρκτο έργο της θητείας του, για τα 3,5 χαμένα χρόνια για την Περιφέρειά μας, για τα χαμένα προγράμματα, για το τέλμα στις απορροφήσεις κονδυλίων και έργων, για την απραξία όσον αφορά το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών των Ιονίων.
 
Τον καλούμε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο για τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία, που υφίστανται οι πολίτες των Ιονίων. Για την στήριξη που ο ίδιος παρέχει σ’ αυτές τις πολιτικές. Για την «γαλάζια» πολιτική στήριξη που ο ίδιος θέλει να την παρουσιάζει «λευκή»! Για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως συνομιλητής της κας Μέρκελ και του κου Φούχτελ.
 
Τον καλούμε να μιλήσουμε και για την «επόμενη μέρα». Για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει επειγόντως ανάγκη η Περιφέρεια Ιονίων. Για τις νέες πολιτικές που απαιτούνται για τον τουρισμό, για τον πρωτογενή τομέα, για τις υποδομές, για τον πολιτισμό των Ιονίων. Για το όραμα και την έμπνευση που λείπει από το πρόγραμμα της παράταξής του.
 
Επιδιώκουμε και επιζητάμε τον δημόσιο διάλογο.
Καλούμε τον κο Σπύρου να ανταποκριθεί.
Οι πολίτες των Ιονίων, το δικαιούνται.
 

Σπύρου: «Δεν φοβάμαι το διάλογο»
Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της παράταξης Σπύρου, την Πέμπτη 22 Μαΐου, στις 10 το βράδυ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, θα συμμετάσχει στο τηλεοπτικό DEBATE, που οργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός START.
Απαντώντας, τώρα, στις επικρίσεις του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Θ. Γαλιατσάτου, ότι ο κ. Σπύρου αρνείται το διάλογο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία και υπ. Περιφερειάρχης, επαναλαμβάνει την πρόσφατη δήλωσή του ότι «δεν φοβάται το διάλογο, καθώς δεν έχει να κρύψει κάτι, έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο και επιπλέον έχει παρουσιάσει το Πρόγραμμα Δράσης του συνδυασμού του για την προσεχή πενταετία».
Και προσθέτει: «Η βιαστική δήλωση του κ. Γαλιατσάτου για δήθεν άρνηση συμμετοχής μου στο διάλογο, αποδεικνύεται ψευδής, καθώς σε όλη την προεκλογική περίοδο ήμουν ανοιχτός στις προσκλήσεις για διάλογο, κάτι που πράττω συνεχώς.
 
Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Γαλιατσάτος, κάτω από το βάρος της απόρριψης, της έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων, της δυσφορίας και του πανικού, σπεύδει να κατακρίνει χωρίς προηγουμένως να διασταυρώσει την αλήθεια, επιχειρώντας να δημιουργήσει σύγχυση, με τη λαθεμένη πεποίθηση ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...