Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Γερμανικό Πάρκινγκ!

By "papous"
Ο papous προτείνει αυτή τη λύση για να λυθεί το πρόβλημα του πάρκινγκ στο Κασώπι!!!

Σύμφωνα με αρκετά blogs, η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει τις νέες, υψηλών προδιαγραφών, δημόσιες εγκαταστάσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που βρίσκεται στο Μόναχο της Γερμανίας. Σύμφωνα με το κείμενο, ο οδηγός του οχήματος, αφήνει το όχημα του σε μια ειδική ράμπα και το αυτόματο σύστημα, 'παρκάρει' το αυτοκίνητο σε έναν από τους πολλούς θαλάμους που διαθέτει ο πύργος της φωτογραφίας.
Ωστόσο, αν και οι φωτογραφίες είναι πραγματικές, στο κείμενο υπάρχει μια ανακρίβεια.
Οι εγκαταστάσεις που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι ένας δημόσιος χώρος στάθμευσης. Είναι μια εγκατάσταση αποθήκευσης καινούργιων αυτοκινήτων της Volkswagen που βρίσκεται στο Autostadt, της Γερμανίας. Το Autostadt, είναι ένα εκτεταμένο συγκρότημα του ομίλου της Volkswagen που περιλαμβάνει μια πληθώρα από αξιοθέατα, πάρκα και εστιατόρια, μαζί με τις εν' λόγο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για να παραδώσουν τα καινούργια αυτοκίνητα στους κατόχους τους.
Οι δύο πύργοι έχουν ύψος 160 πόδια και μπορούν να χωρέσουν 400 οχήματα στα 20 επίπεδα που διαθέτουν. Η μεταφορά των αυτοκινήτων γίνεται από έναν ανελκυστήρα που μπορεί να να αποθηκεύσει ή να παραδώσει ένα αυτοκίνητο σε 30 δευτερόλεπτα. Αυτός ο τρόπος αποθήκευσης, μπορεί να είναι έως και 50 τοις εκατό πιο αποδοτικός από ένα συμβατικό γκαράζ.

3 σχόλια:

  1. Papou καλή η ιδέα σου,αλλά και τέτοιο πάρκιν να έκαναν(ούτε μία στο εκατομμύριο δλδ) πάλι στο δρόμο θα παρκάρουν.Να πάνε για καφέ με τα πόδια?αστείο...το σπίτι τους είναι δύο βήματα και πάνε με το αυτοκίνητο για καφέ στη πλατεία..πίσα και πούπουλα...θέλουν ρε όλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιωργος σαρακηνος16 Ιουλίου 2010 στις 9:43 π.μ.

    ΜΠορει το συγκεκριμενο να εινια της βολκσ βαγκεν αλλα υπαρχουν ιδιας φιλοσοφιας παρκινκ σε μικροτερη κλιμακα, ιδανικα για ενα μικρο χςριο οπως το δικο μας. Εγω εκανα ολοκληρη την διπλωματικη μου στο παρκινκ στο Σαροκο, με 4 παρομοιους υπογειους πυργους χωρητικοτητας 100 αυτοκινητα ο καθενας. Ειναι προκατ κατασκευη και ετοιμαζεται σε ελαχιστο χρονο. Βεβαια για τα ελληνικα δεδομενα και την αντιληψη που εχουμε εμεις για τον χρονο δεν ξερω!!!

    http://www.roadtraffic-technology.com/projects/cesena/

    αυτο ειναι σε ενα χωριο καλη ωρα σαν το δικο μας..οκ, οχι ιδιο ιδιο, το δικο μας ειναι καλυτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣΚΕΛΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...