Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 By "tromeric"
Σκοτάδι πάνω από τα οικονομικά των Δήμων


altΥποτίθεται ότι ενόψει Καλλικράτη και της μεγάλης αλλαγής που θα επιφέρει τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στην εν γένει καθημερινότητά μας, οι φιλόδοξοι παράγοντες θα ήταν έτοιμοι ή τουλάχιστον θα είχαν προετοιμαστεί αναφορικά με τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους προς την κοινωνία.

Μέχρι σήμερα, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των φερόμενων ως διεκδικητών ασχολούνται με την εσωτερική τους γκρίνια και κατά περίπτωση όσοι άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να μακιγιάρουν την πραγματικότητα.
Αν βέβαια, αναλογιστούμε ότι το πρώτο και μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο δήμαρχος του νησιού, μόλις αναλάβει την εξουσία θα είναι το οικονομικό χάος, προκαλεί εντύπωση ότι ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση.
Υπάρχουν βέβαια, εκτιμήσεις, όπου το συνολικό χρέος του Δημοτικού Ταμείου για το 2011 θα ανέρχεται περί τα 150 εκατομμύρια, αλλά ουδείς φαίνεται να συναρπάζεται από το ύψος και την πίεση που θα δημιουργήσει στο νεοεκλεγμένο θεσμικό όργανο. Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί, που κοιτάνε να παρακάμψουν το θέμα και με ένταση συζητάνε περί ανέμων και υδάτων, γεγονός που οδηγεί σε μια εύλογη καχυποψία για τη σκοπιμότητα και την τακτική μερικών στο πολιτικό προσκήνιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τον μόνο δήμο που έχουμε ασφαλή στοιχεία, είναι ο Δήμος Κερκυραίων, όπου το χρέος είναι γνωστό. Για τους υπόλοιπους δήμους, υπάρχουν μόνον αποχρώσες ενδείξεις, ανακοινώσεις για κάποιους εξ αυτών και για μερικούς ακόμα σκόρπιες πληροφορίες και εικασίες. Υπάρχουν βέβαια και δήμοι, μάλιστα εξ αυτών που υποτίθεται ότι επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν στις προσεχείς εκλογές όπου τα οικονομικά τους στοιχεία βρίσκονται μάλλον κρυμμένα στη ζώνη του Λυκόφωτος.
Αν μάλιστα θεωρήσουμε ότι ένα χρέος για να εκτιμηθεί σωστά και να εισαχθεί σε μια πραγματική ανάλυση θα πρέπει να εκτιμηθεί και η οικονομική δυνατότητα του εκάστοτε θεσμού, τότε θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα η συσκότιση που προφανώς επιδιώκεται, αφού το μόνο θεσμικό όργανο που διαθέτει περιουσία, όγκο εσόδων, πλούτο και κυρίως επιδεικνύει εσχάτως δυνατότητες διαχείρισης του χρέους είναι ο Δήμος Κερκυραίων.
Αντίστοιχα, οφείλω να σημειώσω ότι πέραν του συνολικού χρέους, υπάρχουν και τα κατά μέρους οφειλόμενα των θεσμικών οργανισμών, που δημιουργούν τις ανάλογες εντάσεις στη λειτουργική ικανότητα του νέου Δήμου. Για παράδειγμα το χρέος των κερκυραϊκών ΟΤΑ προς το Σύνδεσμο Διαχείρισης των Απορριμμάτων ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες μας σε δύο εκατομμύρια, ενώ κάποιες άλλες εκτιμήσεις το ανεβάζουν στα τρία εκατομμύρια ευρώ.
Με δεδομένο λοιπόν, ότι ουδείς, πλην των προερχομένων εκ του Δήμου Κερκυραίων παραγόντων, δεν ασχολείται με το ζήτημα της διαχείρισης του χρέους του νέου δήμου και βέβαια η παντελής έλλειψη μιας ουσιαστικής διαδικασίας αναλύσεως και κατάθεσης προτάσεων για την διευθέτηση αυτού, προφανώς δημιουργεί εύλογες απορίες για το τι επιδιώκουν όλοι όσοι φέρονται ως διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου.
Θα έλεγα ότι οι πάντες, γνωρίζοντας ότι μόνο ο Δήμος Κερκυραίων έχει τη τεχνογνωσία, αλλά και τους πόρους να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος, περιμένουν να καταληφθεί η έδρα και το ταμείο της πόλης και πάνω σε αυτήν τη σταθερά, να εξαντλήσουν κάθε φαντασία, ώστε να επιχειρήσουν την διαχείριση του.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο Δήμος Κερκυραίων υπό προϋποθέσεις αναμένει μια επίθεση στην ταμειακή του ικανότητα και προφανώς αυτός θα κληθεί να εγγυοδοτήσει κάθε πρωτοβουλία για την ανάκαμψη από το υπέρογκο χρέος. Ουσιαστικά, πρέπει να ομολογήσω ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις υποψιάζομαι ότι κάποιοι διεκδικούν την άλωση της εξουσίας όχι για το οφίκιο, αλλά για τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν και στο μέλλον το σκοτάδι πάνω από τα οικονομικά των δήμων.
Δεν ξέρω βέβαια, πως θα καταφέρουν να αποφύγουν τους ελεγκτές και τους ορκωτούς που πλέον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη διαχείριση όλης της εν Ελλάδι Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

* Είναι διευθυντής της εφημερίδας "Άποψη"

http://www.corfupress.com/bulletin/stiles/ilias-balaris/skotadi-pano-apo-ta-oikonomika-ton-dimon

48 σχόλια:

  1. Γιώργος Κουτσουκέλης29 Ιουλίου 2010 στις 8:29 μ.μ.

    τι θα γίνει τελικά σε αυτό το τοπο ρε παιδιά; ως πότε θα μας λένε τι πρέπει να κάνουμε, ηλίθιοι όπως ο κωλομπαχάς και η παρέα του; αν φοράνε παντελόνια και πιστευουν ότι έχουν δίκιο ας απαντήσουν μέσο του μπλογκ.
    Παρακαλώ πολυ τον μπλογκερ να δημοσιευσει το σχόλιο μου εφόσον είναι και επωνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i dimi na mazepsoun ta lefta apo aftous pou exsipiretisan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den to ksereis. gia na miliseis prepei na pareis thn adia toy kolo-mpaxa toy malia toy ntaou .
    i kov prospathei na stalinopoiisei to xorio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα Γιώργο, είναι τόσο γελοίοι που πιστεύουν πως ζούνε στα τσιφλίκια τους. Κάνουνε έλεγχο για το τι κάνει και τι πιστεύει ο κόσμος λες και κάποιος τους διόρισε κριτές. Η μαλ...α τους ειναι αξεπέραστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. HEIL KOLOBAHEIN!! FASISTEN, KASSOPITO-STALIGRANT!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. HEIL FON KOLOBAHEN!!! KOMOUNISTEN-MARKSISTEN-MALAKISTEN-ILITHIOUXTEN-KASOPITO-LENINGKRANT-FIDEL KOLOBOKASTRO ANTIOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ .ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. einai kai to didimo rena -daena poy kratane thn neolea!!!!!!!
    vriskontai se monimo entheliko kai antixristianiko polemo.
    synithos pianoyn mikra paidia se "koymoynistiko dialogo" = "plisi egkefaloy".
    oystreeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ορε παιδιά δεν είδατε την συγκεντρωση της Κοβ την περασμένη εβδομαδα στην πλατεία; λιγο περισσοτεροι απο τρεις και ο κουκος ήτανε (πάντως δεν ξέρω πιος ήτανε ο κουκος), ακουγανε λεει με πολύ προσοχή αυτά που έλεγε η συντρόφησσα του πανεπιστημιου. μετά βαλανε επαναστατηκά τραγουδια έτσι για να θυμηθουνε οι παλιοι και να μάθουν οι νεότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΔΕΧΘΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ.
    Η ΚΟΒ ΕΨΗΣΕ 5 ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
    Ο ΓΚΟΥΦΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΣΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
    ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=142466 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O ΓΚΟΥΦΗ

    http://3.bp.blogspot.com/_-AEc53NfCwg/TFWze7-wzQI/AAAAAAAAoyk/oz3KMSYU4Yg/s400/6497goofy.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΜΠΑΧΑ-ΝΤΑΟ- ΜΑΛΙΑ

    Δασκάλα Βασιλική Παπαθανασίου

    http://blackblogofcommunism.com/2010/07/27/%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9A%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ti perimeneis na sou pei o kolompaxas kai o ntaos mono na gaygizoyn kseroyn sto kafeneio.
    grapstoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτά να τα βλέπουνε κάποιοι που την εποχή της χουντας το έπεζαν δεξιοι και φιλοκαθεστώτικοί και ξαφνικά με τον ερχομο της μεταπολιτευσης έγιναν "δημοκράτες", τρομάρα τους. αααα και κάτι άλλο γιατί το ΚΚΕ είναι το μόναδικό κόμμα στο κοινοβουλιο που δεν αναγνωρίζει το σύνταγμα, λέγοντας ότι πάνω απ όλα είναι τα δίκαια του λαου. αλήθεια πιου λαου άραγε; πάντως σιγουρα όχι του ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδιά μεταξύ μας τώρα.Εχετε παρατηρήσει οτι τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΚΚΕ στο χωριό έχουν δουλέψει στην ζωή τους ελάχιστα;
    Ακόμη διατηρούν όλοι τους ιδιωτικές επιχειρήσεις κάτι το οποίο είναι εντελώς αντίθετο με την ιδεολογία τους.
    Το ΚΚΕ λέει οτι άν κά-ποτέ έρθει στην εξουσία θα κρατικοποιησεί τα πάντα και όλοι θα δουλεύουμε για το κράτος.
    Δηλαδή απο τους πρώτους που θα αλλάξουν επάγγελμα είναι οι τοπικοί παράγοντες του ΚΚΕ.
    Αλλη μια πρωτιά του Κασσωπιού.Πρωτεύσαμε πάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΚΚΕ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φυσικά και το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα. Το έχει χαρακτηρίσει "αντιλαϊκό" και δεν το δέχεται....Οπως καταλαβαίνεις το ΚΚΕ είναι το σημείο αναφοράς. Οταν πρέπει να παρθεί μια κρίσιμη απόφαση αυτούς ρωτάνε για να είναι σίγουροι οτι θα πετύχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. HEIL KOLOBAHEIN!!!
    AKOMA PERIMENW TIS DHLWSEIS METANOIAS TWN ANTI-KOMMUNISTWN THS PERIOXHS SOU!!!
    TI 8A GINEI SYNTROFE?? EXW ETOIMES TIS KREMALES KI ESY ME KA8YSTEREIS!!!
    HEIL!
    O SYNTROFOS FYRER-STALIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Blogger??? "Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε τον κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας" δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν κοιτάτε που το Σύνταγμα καταστρατηγείται κάθε μέρα σε αυτή την κωλοχώρα το ΚΚΕ σας μάρανε...αλλά αν ξέρατε οτι θίγονται τα δικαιώματά σας και πραγματικά σας ένοιαζε θα φροντίζατε ο διάλογοσ να είναι ουσιαστικός και επικοιδομητικός και να μην περιορίζεται σε προσωπικές επιθέσεις, σε όποιους και αν απευθύνονται αυές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ αναγνώστη 03 Αυγούστου 2010 11:29 π.μ.:

    Βεβαίως και τα σχόλια που αναφέρονται ονόματα και βρίζουν σβήνονται άμεσα. Στέλνονται αρκετές φορές σχόλια που βρίζουν ονομαστικά και δεν τα βλέπεις γιατί τα σβήνω.

    Αν είδες κάπου να θίγεται κάποιος με ονοματεπώνυμο πες μου που είναι να το σβήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Pros ton "03 Αυγούστου 2010 11:29 π.μ.":

    de xsero ti tha apantisei o blogger alla file moy stin arxi ton sxolion iparxei ena onoma: "Γιώργος Κουτσουκέλης".

    Esi eisai anonimos.Apo oti ematha to sxolio auto to ebale giati 5-6 karagiozides exoun gnomi gia ola,kritikaroun toys pantes kai ta panta kai profanos autoys prospatheis na sigkalipseis.

    Kathontai monima sto kafeneio kai sxoliazoyn opoion pernaei i opoia pernaei.

    ti kanei, ti troei, poy koimatai. auto den se enoxlisai. se enoxlise tora poy bgainoyn oi bromies toys sti fora.

    fantazomai tha simfoneis oti autoi den einai anthropoi alla palianthropoi.gia auto briskontai sta paraskinia tis exsousias kai prospathoun na epofelithoun.oloi xseroume ti simainei auto.

    tha prosexses oti oi kirioi autoi to KKE einai pantelos asxetoi kai den mporoyn na apantisoyn se kanena thema.

    epeidi kai to deutero sxolio einai diko soy mallon tha ithela poli na moy peis tin gnomi soy
    gia tin diktatoria poy bionoyn oi katoikoi tis Koubas kai gia tin "basiliki" diadoxi toy Fidel Kastro apo ton aderfo toy Raoul.

    ekei den exoun kan sintagma gia na katastratigithei!!!

    tha ithela na diabaso episis tin gnomi sou gia to arthro "ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΑΣΙΤΗ - ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ - http://kasopionline.blogspot.com/2010/07/blog-post_1437.html"

    tha soy proteina episis na min kaneis ton sinigoro allon.ase aytous na apantisoyn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ 03 Αυγούστου 2010 11:29 π.μ.:

    ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ;
    ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://krisaion.pblogs.gr/2009/05/ntokoymenta-twn-egklhmatwn-toy-kke-alhthines-istories-paidomazwm.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. diktatoria poy bionoyn oi katoikoi tis Koubas!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΔΩ ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλα το συνταγμα ισχυει για το ποιον των αλλων κομματων... ολα τους ...ΔΕ ΠΕΡΝΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΩΡΕ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εγώ δεν θα υπερασπιστώ το ΚΚΕ ούτε τους τοπικούς εκπροσώπους του, ποσώς με απασχολεί αυτό. αλλα ειλικρινά θεωρείτε ότι το κκε φταίει για τα προβλήματά μας ή σας έχει τυφλώσει ο αντικομμουνισμός και ο ρατσισμός??? 30 χρόνια τώρα μας έχουν πιει το αίμα τα ίδια πολιτικά τζάκια κι εσεις ασχολειστες με τους θαμώνες του καφενείου??? δεν ασχολείστε καλυτερα με αυτούς που ψηφίσατε στις δημοτικές εκλογές κι έχουν ρημάξει το χωριό μας? που σε λίγο δεν θα πατάει τουρίστας ούτε για να φτυσει!!! όσο για την Κούβα φίλε μου, μην καταπιάνεσαι με πράγματα που δεν γνωρίζεις γτ εκει κάποιοι είχαν τα κότσια να επαναστατήσουν, ασχετα αν εσυ συμφωνεις ή όχι με τον σοσιαλισμό. εσείς καθίστε στην ανωνυμία του blog και κάντε κήρυγμα κρυμμένοι. Να πάτε στο καφενείο να τα πείτε αυτά που σας ενοχλούν επώνυμα, εφόσον κατηγορείται συγκεκριμένα άτομα. Κατεβήκατε ποτε σε πορεία να αγωνιστείτε, απεργήσατε ποτε? κινδυνεύσατε ποτε να σας απολύσουν? δουλέψατε ποτε ανασφάλιστοι για 3 και 60??? όχι απλά λασπολογείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. SIGXARITIRIA SE AYTON POY EGRAPSE TO SXOLIO STIS 03 Αυγούστου 2010 1:56 μ.μ.
    ESI "04 Αυγούστου 2010 8:34 π.μ. " PROSPATHEIS NA XSEFIGEIS ME DIPLOMATIKO TROPO.
    DEN APANTAS SE TIPOTA APO AUTA POY SOY ETHESE O "1:56".
    THA SOY PROTEINA EPISIS NA EPISKEFTEIS ENA PSIXOLOGO GIATI ANTIFASKEIS ENTONA.
    AN THES MPOREIS NA PERASEIS KAI APO TO IATREIO MOY.ASXOLOYMAI ME TETOIES PERIPTOSEIS SAN ESENA!!!
    ITHELA NA SE ROTISO. O PLITHINTIKOS "SAS EXEI TIFLOSEI"..... THELEI LIGO PSIXANALISI AUTO.
    DEIXNEI OTI EXEIS KAPOIO TRAUMA APO TO PARELTHON....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί μιλάς στον πλυθηντικό 8:34; Σε ποιούς αναφαίρεσε; Ποιούς λές αντικομμουνιστές και ρατσιστές και τί ενοείς ακριβώς με την Κούβα; Αφού γνωρίζεις τόσα γράψε να μαθαίνει και ο κόσμος!
    Οσο για την εισαγωγή σου ότι δεν υπερασπίζεσε το ΚΚΕ κ.λ.π.μην υποτιμάς τόσο τη νοημοσύνη των επισκεπτών... Αντε για και φιλάκια ρουφηχτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εκει κάποιοι είχαν τα κότσια ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝΕ ΞΕΡΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δεν κοιτάτε που το Σύνταγμα καταστρατηγείται κάθε μέρα σε αυτή την κωλοχώρα ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 8:34
    ΜΑΣ ΘΟΛΩΣΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΜΑΣΑΣ; ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. επαναστάτες του καναπε αυτό ειστε!!! καταβείτε στους δρόμους αν εχετε κότσια και αφηστε τα κηρυγματα απο τα blog, ο θεός να το κανει, με τόση λασπολογία που συναντ'άμε εδώ μέσ. και μη βαστείτε, ο μόνος λόγος που συμμετέχω είναι γτ κάποιος πρέπει να σας πααντάσει έστω και με αυτό τον τρόπο. Βγείτε στο δημόσιο διάλογο να δούμε ποιος από εσάς έχει επιχειρήματα. οχι να τα λέτε εδώ ανώνυμα και πίσω να γλείφετε το κάθε ένα από αυτούς που κάνουν κουμάντο στο χωριό. Αφήστε και ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργούν οι Κασσωπίτες. Άντε στις κουζίνες σας να κάνετε τις μηχανορραφίες σας και τα κουτσομπολιά σας. Μια ζωή στις κουζίνες. Αυτή είναι η κατάντια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. όσο για τον πληθυντικό που χρησιμοποιώ, ΕΣΕΙΣ ξέρετε πολύ καλά γιατί το κάνω και ΕΓΩ ξέρω πολύ καλά ποιοι είστε και ποιοι σας κατευθύνουν. Αλλά να τους πείτε ότι υπάρχουν και κάποιοι σε αυτό το χωριό που ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και δεν είναι ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ούτε ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "εγώ δεν θα υπερασπιστώ το ΚΚΕ ούτε τους τοπικούς εκπροσώπους του, ποσώς με απασχολεί αυτό. "

    ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ

    "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ . ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ . ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΣΩΣΤΑ;
    ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΟΒ.
    ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ.ΑΝ ΔΕ ΕΣΚΙΖΕΣ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΕ ΓΚΟΥΛΑΓΚ .
    ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΞΕΓΓΡΑΜΕΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 7.00 ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.
    ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!

    ΑΥΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ;;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΜΑΤΑ;;
    ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ,
    ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΑΣ ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ..

    ΚΟΥΒΑ.
    ΒΟΡ. ΚΟΡΕΑ.
    ΚΙΝΑ
    ΡΩΣΙΑ... ΚΛΠ
    ΠΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΝΟΠΑΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ;;

    <> ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΘΕΛΩ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εσείς καθίστε στην ανωνυμία του blog και κάντε κήρυγμα κρυμμένοι.
    ESY EXEIS ONOMA?


    Να πάτε στο καφενείο να τα πείτε αυτά που σας ενοχλούν επώνυμα.
    EDO PREPEI NA GELAME OLOI DYNATA
    MPOREIS NA KANEIS DIALOGO ME TOYS PARANOIKOYS TOY KAFENEIOY POU EXOYN XARTI PSIXIATROY?

    FILE PARALOGIZESAI SAN TOYS SYNTROFOYS TOY KAFENEIOY ELPIZO NA MHN EISAI APOGONOS TOYS KSEREIS ... TA GONIDIA .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. min malonetai
    ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

    http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/08/blog-post_3179.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ αποτελεσμα και ευθυνη μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ .30 χρονια τωρα ψαχνομαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς 06 Αυγούστου 2010 3:26 π.μ.:

    ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ", ΟΙ "ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΛΗΘΕΙΑ 6/8 3:26, ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ή ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ;; ΟΤΑΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ Ή ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ;; ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΠ ΟΤΙ ΛΕΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;; ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ, ΕΧΟΜΕ ΑΓΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ, ΕΤΣΙ;; ...ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Ή ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προσωπικά θέλω να πιστέψω την καλή σου πρόθεση φίλε 8:34 ή 3:26. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την κακομοιριά αυτών που ίσως και άθελα υπερασπίζεσαι. Για χάρη πολιτικών διαφορών και προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών χτυπάνε κάτω από τη ζώνη σε δουλειά και προσωπική ζωή αυτούς που θεωρούν αντιπάλους. Οταν μάλιστα αυτοί οι χωρίς φραγμούς στη συμπεριφορά, είναι εκπρόσωποι ενός φορέα, κόμματος, συλλόγου, δήμου κ.λ.π. τον οποίο συνήθως χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για να ανέβουν πολιτικά, τότε η πράξη τους βαραίνει περισσότερο. Η κοινωνία έχει μικρά περιθώρια ανοχής πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΜΑΣΑΣ; epipedo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...