Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Δραματικές ώρες ανοικτά των Οθωνών: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο πλοίο με 10 μποφόρ!

Δραματικές ώρες ζουν οι περισσότεροι από 450 επιβάτες και πλήρωμα του πλοίου Norman Atlantic το οποίο πλέει φλεγόμενο ανοικτά των Οθωνών. Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.


Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο γκαράζ του επιβατικού οχηματαγωγού, εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ανκόνα ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ.
Στο πλοίο επιβαίνουν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56 άτομα προσωπικό, 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες, ενώ ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός.
Οι πρώτες βάρκες κατέβηκαν τα ξημερώματα, για να επιβιβαστούν οι γυναίκες και τα παιδιά, τους οποίους περισυνέλεξε καΐκι, που έσπευσε για βοήθεια. Γύρω από το πλοίο έχουν σπεύσει 7 πλοία, που προσπαθούν να προσεγγίσουν το Norman Atlantic, όμως τα κύματα το καθιστούν μέχρι στιγμής αδύνατο.
Σε κατάσταση συναγερμού από τα ξημερώματα και οι αρχές της Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες, όταν γίνει δυνατή η μεταφορά τους στη στεριά.
Στην περιοχή έχει σπεύσει ένα πυροσβεστικό σκάφος από την Ηγουμενίτσα το οποίο ακόμα δεν έχει προσεγγίσει το πλοίο λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς και πέντε ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, τρία Augusta Bell της και ένα αεροσκάφος τύπου C130. Επίσης, στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό πλοίο και πυροσβεστικά σκάφη, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ιταλία.
Εντολή να συμμετάσχουν στην επιχείρησης διάσωσης έχει πάρει και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ.
Επιβάτης του πλοίου, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως το προσωπικό του πλοίου δεν ήταν έτοιμο για μία ανάλογη κατάσταση και δεν γνώριζε, πώς να κατεβάσει τις λέμβους.
Άλλοι επιβάτες καταγγέλλουν, ότι δεν υπήρξε επαφή με το προσωπικό του πλοίου και μόνοι τους άνοιξαν τα κουτιά, για να πάρουν τα σωσίβια.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...