Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κέρκυρα


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε λαός και κλήρος της Κέρκυρας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που βρίσκεται από την Τετάρτη στην Κέρκυρα για να συμμετάσχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της πόλης Αγ. Σπυρίδωνα μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Νεκτάριου.

Πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε  στο Λιστόν όπου έγινε η επίσημη υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου από το Δήμαρχο Κ. Νικολούζο. Τιμές απέδωσε άγημα του στρατού.

Στην προσφώνηση του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη εδώ “αποτελεί τιμή όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη μετά από 51 χρόνια αλλά γιατί ο κ. Βαρθολομαίος αποτελεί μια εξέχουσα  και λαμπρή προσωπικότητα  που συμβάλλει στη διαφύλαξη της ορθόδοξης παράδοσης την προβολή αξιών και ιδανικών που καταξιώνουν τον οικουμενικό άνθρωπο”.

“Καλωσορίζουμε ένα παγκοσμίου κύρους, άξιο πνευματικό ηγέτη που αγωνίζεται για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων πέρα απο διακρίσεις θρησκειών και εθνικότητας, που προσπαθεί με συνέπεια να δημιουργήσει γέφυρες ειρήνης μεταξύ εκκλησιών και κρατών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ανέφερε ακόμη ότι η  επίσκεψη του Πατριάρχη “γίνεται σε μια περίοδο βαθιάς ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης για τη χώρα” και τόνισε ότι “τα ειλικρινή αισθήματα του κ. Βαρθολομαίου και η άοκνη φιλοπονία του επιτρέπουν να προσβλέπουμε στο αδιάλειπτο ενδιαφέρον και την αρωγή του”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για την παλλαική υποδοχή που του έγινε και δήλωσε πως ανταποδίδει την αγάπη και την τιμή, ενώ  μετέφερε την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας Κωσταντινουπόλεως

“Ηρθαμε όχι όπως άλλοτε ο Οδυσσέας, ξένος σε ξένη γη. Η πόλης σας συνδέεται με την Κωσταντινούπολη με μακραίωνους δεσμούς που ουδέποτε διαταράχθηκαν. Τεκμήριο  μεταξύ άλλων αποτελούν οι Ιεροί Ναοί Βλαχερνών και Παντοκράτορος που οφείλουν τα ονόματα τους τόσο στον αυτοκρατορικό ναό Βλαχερνών όσο και στην Μονή Παντοκράτορος με το φημισμένο Νοσοκομείο που ακόμα διασώζεται”, ανέφερε.
Αναφορά έκανε στα ιερά σκηνώματα του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Θεοδώρας που μεταφέρθηκαν εδώ από την Κωσταντινούπολη.
Ο κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο έδωσε συγχαρητήρια “γιατί σε εποχή κατά την οποία κυριαρχεί ο απομονωτισμός και η ξενοφοβία εδώ υπάρχει θερμή φιλοξενία όλων των επισκεπτών έτσι  ώστε το όνομα της νήσου να είναι  γνωστό σε όλο τον κόσμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...