Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Σοκ στην Ευρώπη: Ισλαμιστής μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και τραυμάτισε με μαχαίρι 3 αστυνομικούς

Ακραίος ισλαμιστής μπήκε στο αστυνομικό τμήμα της Ζουέ-λε-Τουρ, προαστίου της Τουρ, το Σάββατο το μεσημέρι, οπλισμένος με ένα μαχαίρι και με διάθεση να σκοτώσει. Τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς πριν βρεθεί νεκρός από τις σφαίρες ενός τέταρτου ανθρώπου των αρχών που βρισκόταν παρών στο σημείο.

Ο νεαρός παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και έμοιαζε ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Τρεις αστυνομικοί προσπαθούν να τον πλησιάσουν και να τον ηρεμήσουν. Χωρίς κάποια εξήγηση, ο νεαρός βγάζει ένα μαχαίρι και επιτίθεται στη γυναίκα αστυνομικό τραυματίζοντάς τη στο λαιμό και στο αυτί, ευτυχώς χωρίς να καταφέρει να ακουμπήσει την καρωτίδα και φωνάζοντας "Αλάχ Ακμπάρ" (που στα αραβικά σημαίνει "Ο Θεός είναι μεγάλος"). Στη συνέχεια ο ισλαμιστής μαχαίρωσε τους άλλους δύο αστυνομικούς. Τότε, ένας από τους συναδέλφους των τραυματισμένων τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε τον δράστη.
Το τμήμα αντιτρομοκρατικής που ανέλαβε την υπόθεση ανακάλυψε την ταυτότητα του δράστη. Πρόκειται για ισλαμιστή γνωστό στη Γενική Διοίκηση Ασφάλειας για τις "ακραίες θέσεις του". Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο δράστης σκόπευε να αναχωρήσει για τη Συρία κάτι που τελικά ανέβαλε.
"Η έρευνα προσανατολίζεται σε μια επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της τάξης, παρακινούμενη από το ριζοσπαστικό ισλαμισμό" επιβεβαιώνουν πηγές της αντιτρομοκρατικής.
"Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ένας αστυνομικός ήταν υποχρεωμένος να ανοίξει πυρ και μπροστά στην επιθετικότητα του δράστη, ένας δεύτερος αστυνομικός πυροβόλησε επίσης" σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. Ο δράστης ήταν αποφασισμένος σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές να μαχαιρώσει όσο περισσότερους αστυνομικούς μπορούσε, στοχεύοντας στο πρόσωπο και τα αυτιά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...