Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι Κερκυραίοι της Νέας Υόρκης γιόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα

DIN 5077

Με μεγαλοπρέπεια και μαζική συμμετοχή γιόρτασαν οι Κερκυραίοι της Νέα Υόρκης τη γιορτή του ‘‘πολιούχου’’ του νησιού Αγ. Σπυρίδωνα.Πολοί εκκλησιάστηκαν στο ναό της Μεταμόρφωσης στην Κορώνα και μετά ακολούθησε γεύμα στην αίθουσα δεξιώσεων της κοινότητας με παραδοσιακό κόκορα παστιτσάδο, μπόλικο κρασί και αναψυκτικά.
Η ευτυχία του γεύματος ήταν εγγυημένη μιας και οργανώθηκε από τον γνωστό κερκυραίο αρχιμάγειρα Προκόπη Ζέρβα που έβαλε όλη τη τέχνη του και με τη βοήθεια σπετσερικών (μπαχαρικών και καρυκευμάτων για τους μη Κερκυραίους) ξαναζωντάνεψε γεύσεις και μνήμες από το νησί των Φαιάκων. Θα ήταν παράληψη αν μια Κερκυραίική σύναξη δεν συνοδευόταν με μουσική.

DIN 5032

Ο καταξιωμένος τροβαδούρος της Αστόριας, Σεραφείμ Λάζος ήταν εκεί με την κιθάρα του και σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό με την τέχνη του. 
Αργά το απόγευμα ο Αγιος Βασίλης μοίρασε δώρα σε δεκάδες παιδία.  
Η γιορτινή σύναξη των Κερκυραίων στη Κορώνα είχε πολλαπλό στόχο περα από την καλή κουζίνα του Προκόπη Ζέρβα.

DIN 5037

Ήταν μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ταμείο αλληλεγγύης των Κερκυραίων, Corfu Relief που για τρίτη φορά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης θα μοιράσουν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε συμπατριώτες μας στο νησί που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο.
Συγκεντρώθηκε ποσό πάνω από 6,000 δολάρια, τα περισσότερα προσφορά του Πανκερκυραικού Συλλόγου Αμερικής, μελών του συλλόγου και του συλλόγου Μαθράκι.

DIN 5050

Η διανομή αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί τις παραμονές των Χριστουγέννων. Αν υπάρχουν ομογενείς που θέλουν να βοηθήσουν το Corfu Relief μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση pankerkyraikos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 347 678-3267

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...