Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δεν έρχονται οι επιθεωρητές στο Δήμο

Ο έλεγχος για τις συμβάσεις των εργαζομένων διευρύνεται σε άλλους 40 Δήμους και φορείς του δημοσίου, ανακοίνωσε στην ΚΕΔΕ ο Μητσοτάκης. Κι αυτός ο έλεγχος δεν θα διεξαχθεί επιτόπια αλλά με αποστολή των στοιχείων στο Υπουργείο.



Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού και ο επανέλεγχος των συμβάσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) Γιώργου Πατούλη, καθώς και του προεδρείου και των επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης, στις 20/11/2014.

Κι άλλοι έλεγχοι 
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είπε στα μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων, που μετατράπηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο επανέλεγχος των συμβάσεων θα διευρυνθεί σε άλλους 40 δήμους και σε φορείς του δημοσίου (ήδη διεξάγεται έλεγχος στο υπουργείο Πολιτισμού και σε δέκα δήμους), ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των κριτηρίων του ΠΔ Παυλόπουλου, όπως άλλωστε αυτό αναφέρεται και στο σχετικό νομοσχέδιο.

Προβληματισμός 
Προβληματισμός Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και προεξάρχοντες τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη αλλά και και τον Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ Πάνο Ζυγούρη να τονίζουν ότι δεν έχει νόημα αυτή η διαδικασία καθώς σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει υπαιτιότητα του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα όσοι απολυθούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθούν. Με αυτό τον τρόπο και οι δήμοι θα στερούνται των υπηρεσιών τους όλο αυτό το διάστημα και στο τέλος θα κληθούν να καταβάλουν τους μισθούς τους.

Νέο σύστημα αξιολόγησης
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, ενώ δεσμεύτηκε, ότι εντός του Δεκεμβρίου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση του 2014, η οποία θα διενεργηθεί βάσει του νέου, πάγιου συστήματος. Στη διαβούλευση, σημειώνεται, ότι θα συμμετάσχει και η ΚΕΔΕ.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Με τον κ. Μητσοτάκη έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και διασφαλίσαμε ότι πρώτον δεν θα απολυθεί κανένα άτομο με αναπηρία  με τα προγράμματα 3+1, δεύτερον, ότι θα υπάρξει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης για το προσωπικό των Δήμων χωρίς ποσοστώσεις και τρίτον, ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι που δεν ευθύνονταν για την μετατροπή της σύμβασης τους.»

Στο υπουργείο οι φάκελοι
Εντωμεταξύ τα περί έλευσης των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δεν φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς τελικά οι έλεγχοι των συμβάσεων των εργαζομένων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου θα πρέπει να σταλούν στην Υπηρεσία ελέγχων.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Corfu Free Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...