Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Σήκωσε τα "χέρια" ψηλά η κυβέρνηση στο Kαλάσνικοφ του Ν.Ρωμανού - Οργή στη δεξιά "πτέρυγα"


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Πίεση εκ των δεξιών νιώθει πλέον η ΝΔ μετά τον χειρισμό της υπόθεσηςτου ληστή και αυτοπροσδιοριζόμενου ως ένοπλου επαναστάτη Ν.Ρωμανού, όπου ολόκληρη χώρα σύρθηκε πίσω από τις επιδιώξεις ενός βαρυποινίτη, και στο τέλος κέρδισε!
 
Όλοι οι βαρυποινίτες θα βγουν έξω για να σπουδάσουν! Mέλη της ΚΟ της ΝΔ όπως αποκαλύπτουν στο defencenet.gr δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα με την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με την στάση που τήρησε η κυβέρνηση εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου, και μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις δημιουργούνται ακόμα περισσότερα προβλήματα με το δεξιό "ακροατήριο" της ΝΔ.
 
Η δυσφορία καταγράφονταν ήδη στις δημοσκοπήσεις, πόσω μάλλον τώρα που η υπόθεση είχε επιτυχή κατάληξη για τον Ν.Ρωμανό δίνοντας έτσι το "καλό" παράδειγμα, στην νεολαία ότι μπορεί να πάρει ένα καλάσνικοφ, να ληστέψει μια τράπεζα ή ότι άλλο είναι της αρεσκείας της και μετά να επικαλεστεί ένα ωραίο ιδεολογικό "περιτύλιγμα" και να ακυρώσει την όποια ποινή κάνοντας απεργία πείνας, ή...κρατώντας την αναπνοή μέχρι να σκάσει.
 
Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που δεν θα γίνει καθόλου αποδεκτό από τους ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς, στην δεξαμενή της οποίας η ΝΔ "ψαρεύει" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
 
Η "δεξαμενή" αυτή αποτελείται από νοικοκυραίους, οικογενειάρχες, και πατριώτες που δεν έχουν σαν όραμά τους μια Αθήνα να καίγεται λόγω της απεργίας πείνας ενός 20χρονου ληστή, αλλά ούτε και θέλουν βαρυποινίτες, τρομοκράτες και άλλοι ποινικοί να κυκλοφορούν έξω ελεύθερα, σαν να μην τιμωρήθηκαν ποτέ.
 
Σε πολύ δύσκολή θέση έφερε την κυβέρνηση η υπόθεση της απεργίας πείνας του ληστή Ν.Ρωμανού ο οποίος κατάφερε να σύρει ολόκληρο το ελληνικό κράτος στην δική του ατζέντα και μέσω εκβιασμού να πετύχει τον σκοπό του, να ακυρώσει επί της ουσίας την ποινή του για να μπορέσει να φοιτήσει στο ΤΕΙ με "βραχιολάκι"
 
Δεκτή - και μάλιστα ομόφωνα - έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Είχε προηγηθεί ρύθμιση στη διάταξη, μέσω αλλαγής στην τροπολογία που αφορά το «βραχιολάκι», την οποία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
 
Η αλλαγή της διάταξης περιλαμβάνει, όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου, όλους τους κρατούμενους φοιτητές και όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή την υπόθεση Ρωμανού!
 
Επί της ουσίας άνοιξε ο δρόμος της ελευθερίας για εκατοντάδες ποινικούς, είτε τρομοκράτες, είτε φονιάδες, είτε ληστές, με μόνο προαπαιτούμενο να σπουδάσουν και να περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο, μετά θα χαίρουν της ίδιας ελευθερίας που θα έχουν και οι υπόλοιποι φοιτητές.
 
Θα πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, θα πίνουν καφέδες, θα συνάπτουν σχέσεις με συμφοιτήτριες, και το βράδυ θα διαβάζουν όπως κάνουν και οι ελεύθεροι φοιτητές. Μέχρι να τελειώσουν τη σχολή λόγω καλής "διαγωγής" θα έχουν βγει και οριστικά από την φυλακή.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η λύση που δόθηκε είναι "λύση σύμφυτη με το ισχύον ελληνικό δικονομικό σύστημα και περιλαμβάνει και συγκερασμό περιπτώσεων, σχετικά με το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, πριν και μετά".
 
Η τροπολογία εξασφαλίζει στους φοιτητές και σπουδαστές το δικαίωμα να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον εκείνοι έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα εξετάζονται οι περιπτώσεις για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις πριν και μετά τη φυλάκισή τους.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει χθες, Τρίτη (09/12/2014).
 
«Αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και θα καλέσουμε το Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας και να μην χαρίσει τη ζωή του. Είναι μια τεράστια νίκη αυτή του Νίκου Ρωμανού και πάνω από όλα είναι της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για μια πολύ καθαρή τροπολογία που κάμπτει όλους τους περιορισμούς και καλύπτει και την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, καθώς και άλλων φοιτητών κρατουμένων.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το κόμμα του, ώστε όπως είπε, να δοθεί άμεσο και απτό αποτέλεσμα και να σταλεί από όλους το μήνυμα ότι πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε για ένα καλό τέλος, μετά από μια δύσκολη συζήτηση.
 
«Η Βουλή έδειξε θεσμική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία. Αγωνιστήκαμε για να υπάρξει σύγκλιση και παρά τις διαφορές μας λύθηκε υπέρ της ζωής το θέμα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.
 
Για σοβαρή προσπάθεια που έγινε και είχε αποτέλεσμα, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και η Ραχήλ Μακρή που μίλησε για λύση του προβλήματος προς τη θετική κατεύθυνση.
 
Ξεκινά άμεσα η σίτιση του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την διοίκηση του νοσοκομείου "Γεννηματάς".
Η πληροφορία αυτή γίνεται γνωστή μετά τη μακρά σύσκεψη που είχε σήμερα, Τετάρτη (10/12/2014) ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Τσάμης, με τους θεράποντες γιατρούς και τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού.
 
Όλο το πολιτικό σύστημα συνηγόρησε σε αυτόν τον ευτελισμό της δημοκρατίας, αλλά αυτή που θα έρθει να ζητήσει ψήφο από ανθρώπους που είναι κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες εξελίξεις, είναι η ΝΔ.
 
Μετά από αυτό, αλλά και την ηχογραφημένη συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας, που δείχνει παρέμβαση του πρωθυπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης (εκτός εάν ακούγεται ο Μητσικώστας), πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κομμάτι της λαϊκής Δεξιάς.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...