Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τρόμος στη Γαλλία – Ισλαμιστής έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος" (Allahu Akbar) στην πόλη της Ντιζόν, τραυματίζοντας ένδεκα ανθρώπους, δύο από τους οποίους σοβαρά, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.


"Ο άνδρας, γεννημένος το 1974, παρουσιάζει προφίλ ψυχικής διαταραχής και ήταν υπό παρακολούθηση από ψυχιατρικό ίδρυμα", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η επίθεση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική Γαλλία, όπου ο δράστης τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας επίσης "Ο Θεός είναι μεγάλος" .

Ο οδηγός της Ντιζόν συνελήφθη από την αστυνομία.

Περί τις 20.00 τοπική ώρα, ο οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω στους πεζούς σε πέντε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης. "Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και δύο σοβαρά, αλλά η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο", εξήγησε αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας φώναζε "Ο Θεός είναι μεγάλος" , λέγοντας ότι ενεργεί "για τα παιδιά της Παλαιστίνης".

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...