Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν κυβέρνηση & τρόικα; - Αυξάνουν σε 13% το ΦΠΑ στον τουρισμό και γκρεμίζουν 3,8 δισ. το ΑΕΠ

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η κυβέρνηση θεωρεί ατμομηχανή της οικονομίας τον τουρισμό και είναι όντως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας που μπορεί να δώσει διεξόδους. Και τι κάνει τώρα με εντολή της τρόικας; Τη διαλύει αυξάνοντας το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13% παίζοντας τα παιχνίδια των ξένων συμφερόντων που θέλουν να αρπάξουν ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα, να τελειώσουν την τελευταία όποια υγιή επιχειρηματικότητα και να παραδώσουν βορά στα διεθνή αρπακτικά τον τουρισμό μας.
Με απαίτηση της τρόικας η κυβέρνηση έστρεψε εναντίον της Ελλάδας τη Ρωσία και στέρησε από τη χώρα δισ. ευρώ, αφού όταν ο κ. Βενιζέλος ελάμβανε εχθρική στάση απέναντι στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες ακύρωναν τα ταξίδια τους στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.
Τώρα φαίνεται πώς η τρόικα και οι δανειστές προχωρούν στη δεύτερη φάση του σχεδίου που είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του ελληνικού τουρισμού. Αυξάνουν τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα έρθουν στο κράτος έσοδα της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά θα μειωθεί το ΑΕΠ κατά 2%, ήτοι, 3,8 δισ. ευρώ. Γενικό αποτέλεσμα απώλειες 3,5 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά τα δίνουν οι ξενοδόχοι, ο ΣΕΤΕ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί η κυβέρνηση για ότι συμβαίνει. Επισημαίνει επίσης ο ΣΕΤΕ πώς η μείωση του ΑΕΠ θα προκαλέσει καταστροφικές μεταβολές και στις θέσεις εργασίας, αφού για κάθε εκατομμύριο λιγότερους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα, θα χάνονται 30.000 θέσεις εργασίας.
Και οι τουρίστες που θα χαθούν αν διπλασιαστεί ο ΦΠΑ εκτιμάται πώς θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια το 2015 και πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες για το 2016. Άρα θα χαθούν τουλάχιστον 75.000 θέσεις εργασίας.
Οι τουρίστες θα πάνε απέναντι, στην Τουρκία, που είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της Ελλάδας και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στη χώρα μας.
Για ποια ανάπτυξη λοιπόν μιλάνε; Που βλέπουν την έξοδο από τα μνημόνια, αφού τα μνημόνια φτιάχτηκαν και είναι η θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας. Κάθε φορά που πάει να φανεί φως, όπως λέει ο κ. Σαμαράς, οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο σφίγγουν τη θηλιά και σκοτώνουν την ελπίδα για τους Έλληνες. Η θηλιά αυτή περάστηκε από τα χέρια της κυβέρνησης.
Όπως γίνεται τώρα με τον τουρισμό έχει γίνει και με τον πρωτογενή τομέα, τον άλλο βασικό πυλώνα της οικονομίας που φρόντισε η κυβέρνηση να καταστρέψει προ πολλού. Οι αγρότες είναι καταδικασμένοι να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη τους λόγω της φορολογίας, της εξοντωτικής τιμής του πετρελαίου και της έλλειψης κινήτρων για την επιστροφή των νέων στην επαρχία.
Ήρθε και το εμπάργκο από τη Ρωσία στα αγροτικά προιόντα που προκάλεσε η ελληνική κυβέρνηση με τη στάση της και τους τελείωσε οριστικά.
Αυτό δε που γίνεται με τον τουρισμό θυμίζει ένα σωρό άλλα παράδοξα ή μάλλον στοχευμένες πολιτικές για την εξόντωση του ελληνικού λαού και την παράδοση του στα ξένα συμφέροντα. Μεταξύ αυτών και του πετρελαίου θέρμανσης.
Ενώ αποδεδειγμένα η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, τεράστιες δηλαδή απώλειες από τα κρατικά ταμεία, εξακολουθούν να διατηρούν υψηλή φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με συνέπεια ο κόσμος να παγώνει, να πεθαίνει από το κρύο και να καίγεται από τα μαγκάλια, αλλά της κυβέρνησης να μην της καίγεται καρφί.
Από μία κυβέρνηση υποτακτικών λοιπόν αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς είναι ένα νέο μνημόνιο και τίποτα άλλο. Και αυτό δυστυχώς δεν θα περιλαμβάνει μόνο αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά και πολλά ακόμη επώδυνα μέτρα. Πόσο άλλο ακόμη θα πάμε άραγε;;;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΑΣΑΝ 38ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ... ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ...
    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται ότι παραποιούσε και πλαστογραφούσε διάφορα έγγραφα, ακόμη και αποφάσεις ανακριτών, με στόχο τη νομιμοποίηση παράνομων αλλοδαπών που είχαν μπει στη χώρα.

    Η 38χρονη δικηγόρος από την Αθήνα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς,
    όταν πήγε στο κτίριο της αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λιβαδειά
    και προσπάθησε με πλαστό έγγραφο ανακριτή να πάρει νόμιμη βεβαίωση παραμονής για αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Λιβαδειάς, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δικηγόρος επισκέφθηκε την ίδια υπηρεσία. Όπως προκύπτει από την έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ ακόμη περιπτώσεις που η ίδια δικηγόρος φέρεται να έχει εμπλοκή...

    Η δικηγόρος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λιβαδειάς μαζί με έναν ακόμη συνεργό της υπήκοο Μπαγκλαντές, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα στο σπίτι της και στο γραφείο της για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα πλαστά έγγραφα και άδειες παραμονής.

    Πηγή: LamiaReport

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...