Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μακελειό στη Γαλλία: 10 νεκροί από πυροβολισμούς στα γραφεία περιοδικού

Η επίθεση έχει σκιές ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το Σεπτέμβριο του 2013 το γαλλικό σατιρικό περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ.
Για λουτρό αίματος με τουλάχιστον 10 νεκρούς μετά από πυροβολισμούς στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι κάνουν λόγο διεθνή πρακτορεία.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία επιβεβαιώνει έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Η επίθεση έχει σκιές ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το Σεπτέμβριο του 2013 το γαλλικό σατιρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο.
Στις αρχές Ιανουαρίου του 2013, το γαλλικό περιοδικό επανήλθε δημοσιεύοντας 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη.

λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...