Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Η υγεία νοσεί: Μείωσαν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 35%!

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας τονίζοντας ότι η υγεία είναι σε κρίση, οι πολίτες ανυπεράσπιστοι και οι γιατροί σε απόγνωση.


Η ανακοίνωση των κερκυραίων γιατρών έχει ως εξής:
Με την ανακοίνωση της μείωσης του προϋπολογισμού 2015 για το ΕΣΥ 22,9% (35% για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ) και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 17% σε σχέση με το 2014, και μετά από συναντήσεις του ΙΣΚ με φορείς που εκπροσωπούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και το ΕΚΑΒ, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει τα εξής
• Η λειτουργία του Νοσοκομείου και των δομών Ψυχικής Υγείας υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο εις βάρος της αποτελεσματικής και ποιοτικής παροχής φροντίδας υγείας για τους ασθενείς, με το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαρκώς να μειώνεται
• Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καταρρέει:
• Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν με τις, κατά παράβαση του νόμου, μετακινήσεις των Γενικών Γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, και τις απολύσεις των νέων ιατρών.
• Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εξοντώνονται μέσω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους , ενώ ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιβιώσει από τα τεράστια ελλείμματά του μετακυλύει το κόστος των εξετάσεών στους ασθενείς , αρνείται να προβεί σε σύναψη επιπλέον συμβάσεων με νέους ιατρούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και προγραμματίζει συμβάσεις κατά πολύ μικρότερες των πραγματικών αναγκών, χωρίς να υπολογίζεται ούτε η νησιωτική περιοχή, ούτε οι επιδημιολογικές ανάγκες της περιοχής, ούτε η εποχικότητα των υγειονομικών αναγκών
• Το ΕΚΑΒ αποδυναμώνεται και παλεύει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια.
Η συνεχιζόμενη μείωση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία , πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα , οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους με θύματα τους πολίτες.
Η αύξηση των δαπανών για την Υγεία και η αναδιάρθρωση των δομών είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προβλημάτων των πολιτών, τα οποία λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα οξυμένα.
Οι προϋπολογισμοί για την υγεία πρέπει να ορίζονται βάση των υγειονομικών αναγκών και όχι οι ανάγκες να συμπιέζονται προς χάριν των προϋπολογισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...