Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα η Γκερέκου, με πιέσεις Δένδια;

gerekou dendias-620x412
Σε μία κίνηση η οποία φημολογείτο τα τελευταία δύο 24ωρα, φαίνεται πως προχωρά η Α. Γκερέκου αδειάζοντας το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και αποφασίζοντας να κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα, παρά την προχθεσινή γραπτή της δήλωση περί του αντιθέτου.

Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Α. Γκερέκου θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος Σαμαρά, μετά από πιέσεις –σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Με πιέσεις από Δένδια;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιέσεις ασκήθηκαν από τον ίδιο το Νίκο Δένδια, συνάδελφό της βουλευτή Κέρκυρας σήμερα, ο οποίος κατεβαίνει στη Β΄ Αθηνών και δεσμεύτηκε ότι θα τη στηρίξει στην περίπτωση που κατέβει ως υποψήφια με τη Ν.Δ στο νησί.
Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, δεν θα κατέβει ο Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος, σύμφωνα με όσα λένε στους κύκλους της Ν.Δ. τοπικά, επανεμφανίστηκε μετά από (τουλάχιστον) προτροπή του Υπουργού Άμυνας!

Δεν επιβεβαιώνει ακόμα η ίδια η Άντζελα

Η ίδια η Άντζελα Γκερέκου, με την οποία επικοινώνησε το CorfuPress.com πριν από λίγο, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αλλά ούτε και να τη διαψεύσει, αναφέροντας πως δεν υπάρχει ακόμα καμία οριστική απόφαση για τίποτα, ωστόσο, ήδη η Συγγρού διαρρέει στα αθηναϊκά media πως η συμφωνία είναι οριστική και το ψηφοδέλτιο Κέρκυρας έχει κλειδώσει οριστικά.


Για την επόμενη ημέρα της Ν.Δ.

Εκτιμήσεις πολιτικών κύκλων κάνουν λόγο για κίνηση Δένδια με στόχο την... επόμενη ημέρα. Ο Κερκυραίος Υπουργός, είναι γνωστό ότι συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των δελφίνων του Αντώνη Σαμαρά. Αν θεωρεί πως η Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές, οι κύκλοι αυτοί εκτιμούν ότι θα ήθελε να έχει ανθρώπους «δικούς» του εντός της Κ.Ο. του κόμματός του, ισχυροποιώντας τη δική του υποψηφιότητα για τη μετά Σαμαρά εποχή.
Άλλωστε, οι σχέσεις του με την Α. Γκερέκου τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλές τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και προσωπικά και πλέον δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης σε τοπικό επίπεδο (η μάχη του σταυρού).

Τι θα κάνουν οι άλλοι

Οριστικά; Η συμμετοχή Γκερέκου ανατρέπει τα εσωκομματικά δεδομένα και αποτελεί ερωτηματικό πλέον τόσο η συμμετοχή του Γ. Τρεπεκλή, όσο και οι επαφές με το Σπύρο Σπύρου. Επίσης, ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του Στέφανου Γκίκα απέναντι στον οποίο το ίδιο του το κόμμα τοποθετεί μία ισχυρότατη υποψηφιότητα μαζί με μεγάλο κομμάτι του κομματικού μηχανισμού.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν έως το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...