Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Στο δρόμο 11 εργαζόμενοι από αλυσίδα καταστημάτων στην Κέρκυρα

Aπολύσεις από αλυσίδα καταστημάτων στη Κέρκυρα καταγγέλλει ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
H επιχείρηση Public, που αφού καλά – καλά ξεζούμισε τους εργαζόμενους, για πάνω από έναν χρόνο, με την εντατικοποίηση της δουλειάς και μισθούς πείνας, ανακοίνωσε ότι κλείνει το υποκατάστημα στο Σολάρι. Το πρόσχημα είναι ότι κάλυψε το πλάνο της μόνο κατά 98% και όχι στο 100%! Γι’ αυτόν το λόγο αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο τους 11 εργαζόμενους του υποκαταστήματος. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που το προηγούμενο διάστημα αυτοπροβαλλόταν ως «ελληνική επιχείρηση που εν καιρώ κρίσης ανοίγει νέα καταστήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας». Τονίζουμε ότι οι απολύσεις αυτές έρχονται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας για την εργοδοσία. Φαίνεται για ακόμα μια φορά πως αυτό που κλείνει τις επιχειρήσεις και στέλνει στην κόλαση της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους είναι το συνεχές κυνήγι όλο και μεγαλύτερου κέρδους και όχι οι αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Αέρα στα πανιά των μεγαλοεργοδοτών δίνει και η στήριξη που παρέχουν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και όλα τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από το τι λένε πολλές φορές στους ίδιους τους εργαζόμενους, για να τους εξαπατήσουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον κερκυραϊκό λαό να συμπαρασταθούν έ-μπρακτα στον αγώνα των 11 εργαζομένων του Public στο Σολάρι. Καταγγέλλουμε την απόφαση της εργοδοσίας και απαιτούμε το κατάστημα να παραμείνει ανοιχτό χωρίς να γίνει καμία απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...