Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Στα δικαστήρια το θέμα της χωματερής στο Τεμπλόνι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εφετείο, η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την κακή κατασκευή και πλημμελή λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη τονίζοντας με ανακοίνωση ότι ευτυχώς «μετά από αγώνες χρόνων εκδικάζεται η υπόθεση» αλλά καταθέτοντας και ενστάσεις γιατί «κλήθηκαν μόνο δύο άτομα να απολογηθούν ενώ υπήρχαν πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες που υπέγραψαν και παρέλαβαν το έργο» και οι οποίοι απουσίαζαν από τη δίκη. Τέλος εκφράζουν την απορία τους γιατί δεν κλήθηκαν σημαντικοί μάρτυρες όπως αρχικά είχε αποφασιστεί !!!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,μετά από αγώνες χρόνων εκ μέρους του συλλόγου Τεμπλονίου και των κατοίκων του , εκδικάζεται στο εφετείο η υπόθεση της χωματερής της Κέρκυρας ! Βέβαια , σε αυτή την υπόθεση , ευθύνη για την κακή κατασκευή και πλημμελή λειτουργία του έργου του ΧΥΤΑ δεν φέρουν μόνο τα δυο άτομα που εκλήθησαν από τον εισαγγελέα να απολογηθούν , αλλά πολλοί περισσότεροι υπηρεσιακοί παράγοντες οι οποίοι συνέβαλλαν --- είτε υπογράφοντας και παραλαμβάνοντας το έργο , είτε ελέγχοντας το απλά δίχως να επισημαίνουν τις κατασκευαστικές ατέλειες η τις ελλείψεις που υπήρχαν ---- στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην Κέρκυρα εδώ και χρόνια !!!! Εκείνο όμως που μας κάνει να αναρωτιόμαστε και πραγματικά αξίζει να αναρωτηθείτε και εσείς είναι το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ όπως προκύπτει από την δικογραφία ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΕΓΡΑΦΗΣΑΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στους υπόλοιπους <<παράγοντες και συντελεστές >>του έργου ΠΟΤΕ θα αποδοθούν αν η έκβαση της δίκης αυτής είναι θετική ( που θα είναι ) για τους κατηγορούμενους της Δευτέρας; Γεγονός είναι ότι το αποτέλεσμα της δίκης αυτής είναι καθοριστικό για την έκβαση και την εξέλιξη του προβλήματος της χωματερής Τεμπλονίου και θα καθορίσει ακόμη και το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας !
Εμείς θα είμαστε εκεί την Δευτέρα , συμπαρατασσομενοι με την δικαιοσύνη , ζητώντας ΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!!!! ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ !!! ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ !!! ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!!!

Αθώοι...
Για την ιστορία από τον εισαγγελέα κλήθηκαν να απολογηθούν οι πρώην Δήμαρχοι Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ και Φαιάκων Μιχάλης Κάρρας, ως πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι, με την αιτιολογία ότι επί των ημερών τους (ήταν οι τελευταίο διαχειριστές της λειτουργίας του ΧΥΤΑ πριν τον Καλλικράτη) έγιναν βήματα καλυτέρευσης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Απορίας άξιον είναι γιατί δεν κλήθηκαν οι προηγούμενοι πρόεδροι καθώς και εκείνοι που υπέγραψαν και ξεκίνησαν την (στρεβλή) λειτουργία του ΧΥΤΑ, όπως και ο σύλλογος Τεμπλονίου αναφέρει στο δελτίο τύπου του...

Τα σχόλια από πλευράς Συλλόγου καθώς και των πρώην Δημάρχων αύριο, καθώς η δίκη διήρκεσε έως αργά το απόγευμα της Δευτέρας 12/1/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...