Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ. ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Βιέννης δεν υπήρχε το περασμένο τριήμερο καμιά θέση για πάρκινγκ , μόνο ουρές ουρές παντού: στο ταμείο και στον δρόμο προς την Αίθουσα Α, από όπου ακούγονταν μπουζούκια. Ήταν το περίπτερο του ΕΟΤ, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η αίθουσα είχε χωριστεί σε : περιοχές και νησιά, σε ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες, σε κατασκηνώσεις ( χορός, θέατρο, ζωγραφική) αλλά και σε camping για ποδηλάτες, μια πολύ χρωματιστή παλέτα για κάθε ενδιαφερόμενο όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.
Ανάμεσα στα περίπτερα πηγαινοερχόταν δίσκοι με τυρόπιττες, μπουγάτσες, πιροσκί, κριτσίνια και περιφερόταν ελληνικό κρασί, ούζο, ρακί, τσικουδιά. Σταπερισσότερα άλλα ξένα περίπτερα έπρεπε να έχεις παραγγείλει από μέρες πριν πιείς και να τσιμπήσεις κάτι επί πληρωμή!!!!!!! Αλλά την υπέροχη φιλοξενία του ΕΟΤ και των τοπικών περιπτέρων την εισέπραξαν ήδη αφού στο τέλος της Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Βιέννης 2015 από 15 έως 18 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είχε 37% περισσότερες κρατήσεις από τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι διπλασίασε για πρώτη φορά την συμμετοχή της με ένα 12,7% και πέρασε μπροστά από χώρες όπως η Ισπανία ( 10,2%) ή η Τουρκία ( 9,9%), χώρες ιδιαίτερα επιτυχημένες στον Τουρισμό.
“ Αυτή η ξεχωριστή έναρξη μας επιβεβαιώνει ότι όλος ο χρόνος θα συνεχιστεί έτσι” αυτό δεν το λέει ένας υπεραισιόδοξος Έλληνας εκθέτης αλλά ο Martin Bachlechner, ο υπεύθυνος της Ruefa, μια μεγάλη αυστριακή τουριστική φίρμα.
Το Γραφείο του ΕΟΤ στην Βιέννη, που εκτός από την Αυστρία, έχει αρμοδιότητα και για την Ελβετία και για την Ουγγαρία, έχει φιλοξενήσει επτά δημοσιογράφους σε όμορφα τουριστικά μέρη μεταξύ των οποίων και νησιά.
Η Διευθύντρια του ΕΟΤ Αθηνά Μπαμπάκου έχει δικαιολογημένη αισιοδοξία, όπως πάντα οι εκλογές θα περάσουν,” ο Τουρισμός θα παραμείνει γιατί είναι για την Ελλάδα αρτηρία ζωής” και πρόσθεσε “Με το ισχυρό φράγκο τους, οι Ελβετοί έρχονται φέτος πολυπληθής.
Ήδη μόλις την περασμένη Πέμπτη οι κρατήσεις από Ζυρίχη έχουν γίνει ανάρπαστες. Και εκείνοι από τους Ελβετούς που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν πέση στην αγορά και ψωνίζουν τόνισε η Διευθύντρια του ΕΟΤ. Οι συνεργάτες μου μελετάν τώρα πως θα εκμεταλλευτούμε για την Ελλάδα το αυτό το φαινόμενο φθηνότερο Ευρώ, πιο συμφέρουσα Ελλάδα. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελβετία αλλά και την Ουγγαρία που το Φιορίνι στέκεται καλλίτερα από το Ευρώ” κατέληξε η Κυρία Μπαμπάκου.
Ο έμπειρος του ΕΟΤ Βιέννης, Ιωάννης Ραφαλιάς, λυπάται που φέτος ο χώρος που είχε ο ΕΟΤ στην διάθεσή του στην έκθεση της Βιέννης ήταν μικρότερος από άλλοτε: παρόλο αυτά “είχαμε περισσότερες κρατήσεις πολύ περισσότερους επισκέπτες και παρόλο που λόγω λιτότητας είχαμε νοικιάσει πολύ μικρότερα επιφάνεια” τόνισε. “Οι Αυστριακοί είναι fan της Ελλάδας και έτσι παραμένουν. Βρισκόμαστε τώρα στον καλύτερο δρόμο για το καλοκαίρι αλλά και για τον διαρκεί Τουρισμό” κατέληξε. Και ο γενικός πρόξενος στην Βιέννη, Δημήτρης Δασκαλάκης ήταν χαρούμενος, ότι η ελληνική παρουσία στην διεθνή αυτή έκθεση ήταν μεν πιο λιτή αλλά ταυτόχρονα και πιο αποτελεσματική και επιτυχής.Μπροστά από το περίπτερο με την Ταβέρνα βλέπουμε την προσφορά της “ Καλοκαιρινής Ακαδημίας” (SO.AK) στο Βασιλικό της Ζακύνθου. Μια από τις προσφορές της Ακαδημίας είναι το Συρτάκι που έσπευσαν οι Βιεννέζοι επισκέπτες να δοκιμάσουν τα πρώτα τους βήματα. Στη SO.AK ( Sommerakademie στα γερμανικά) διδάσκονται εκτός από χορούς πολλά και ενδιαφέροντα, πρόκειται για “ Δημιουργικές Διακοπές στην Ζάκυνθο”.
Διδάσκονται ζωγραφική, κεραμική, μουσική, σωματική αρμονία, θέατρο ελληνική γλώσσα και κουζίνα, καταδύσεις, τοξοβολία ακόμα το παιδικό τσίρκο Σουβλάκι κ.α. Και φυσικά δίπλα στον Ήλιο και στη ατέλειωτη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...