Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Επιτυχημένη παρουσία των Παξών στη διεθνή έκθεση της Βιέννης

BIENNH 2Επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Παξών στη διεθνή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βιέννης Ferien, που έγινε 15-18 του μήνα στο εκθεσιακό κέντρο Messe Wien.


Ο Δήμος Παξών με την βοήθεια των τοπικών επιχειρήσεων έδωσε το στίγμα του για μια ακόμη φορά και πέτυχε να προβάλλει το νησί με τον γνωστό πλέον διαγωνισμό «Τo φιλί των Παξών». Πρόκειται για μια προσπάθεια να συνδέσει τον μύθο- έρωτα του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης με το ειδυλλιακό τοπίο του νησιού και να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου.
 BIENNH 6BIENNH 7
Η «μεγάλη επιστροφή» των Αυστριακών
Σημειώνεται ότι η χώρας μας βρίσκεται πλέον στην κορυφή των πλέον προσφιλών θερινών προορισμών για τους Αυστριακούς αφήνοντας πίσω της την Ισπανία και την Τουρκία , η οποία μάλιστα ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο. Αυτό τονίστηκε στο περιιθώριο της διεθνούς έκθεσης της Βιέννης από τον κ. Martin Bachlechner, CEO του ομίλου Ruefa – Verkehrsbüro Group, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας. Η επιθυμία για την πραγματοποίηση διακοπών ανέρχεται σε 90% (83% 2014) ενώ ποσοστό πάνω από 50% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διακοπές περισσότερο απο μια φορά. Ο χρόνος διακοπών αυξάνεται όπως επίσης και το μέγεθος της δαπάνης (22% πάνω απο 2.000€) Οι διακοπές αναψυχής (ήλιος – θάλασσα) αποτελούν το σημαντικότερο κίνητρο (54%) ενώ ακολουθούν διακοπές ευεξίας και υγείας (36%), τα ταξίδια πόλεων με 35% και τα πολιτιστικά ταξίδια με 22% (10% 2014). Σημειώνεται ότι ποσοστό 35% θα ευρύνει το χρονικό διάστημα παραμονής ξεκινώντας απο 8 έως 14 ημέρες ενώ το ένα πέμπτο θα κλείσει διακοπές για διάστημα απο 15 έως 21 ημέρες. Η θετική πορεία της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε κατά τις συναντήσεις που είχαν τα στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης με το σύνολο των Tour Operator αλλά και τους διευθυντές των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες έχουν προβεί σε αύξηση των αεροπορικών θέσεων και της συχνότητας πτήσεων προς τους 22 ελληνικούς προορισμούς που συνδέονται με αυστριακά αεροδρόμια. Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και απο τα αυστριακά ΜΜΕ. Το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης πρόκειται να διοργανώσει τουλάχιστον 7 πολυμελή ταξίδια δημοσιογράφων σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες και τη στήριξη Περιφερειών και Δήμων της χώρας μας για την καλύτερη δυνατή προβολή γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό προορισμών και νησιών αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Paxoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...