Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΓΕΣΥΚ: Έκλεισε η νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου

Το κλείσιμο της νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας ανακοίνωσε η ΕΓΕΣΥΚ. Όπως αναφέρει, αυτό έγινε μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ιδρύματος.


Η ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ
“Μια ακόμα “επιτυχία” προστέθηκε στις αντίστοιχες και επαναλαμβανόμενες  που σημειώνει τον τελευταίο καιρό ο διοικητής και το Δ.Σ. του νοσοκομείου Κέρκυρας Το κλείσιμο της νευρολογικής κλινικής, που έγινε μετά από πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου, ήταν απλά το αποτέλεσμα όλων αυτών των (ανύπαρκτων) ενεργειών που αποδεικνύουν την καταστροφικότητα του τρόπου διοίκησης του νοσοκομείου μας.
 Ξέρουμε από τώρα τις δικαιολογίες που θα ακουστούν: Αφού παραιτήθηκαν οι γιατροί τι να κάνουμε.., οι συνταξιοδοτήσεις των γιατρών φταίνε .., στο κάτω-κάτω ήταν πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου.. κοκ
Κατ’ αρχή έχουμε δει στο άμεσο παρελθόν, ότι η παρούσα διοίκηση, όταν θέλει προσπερνάει τις αποφάσεις των συμβουλευτικών οργάνων, εάν αυτές δεν θα την στηρίξουν και αποφασίζει μόνη της (περίπτωση μείωσης οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού στο οργανόγραμμα προ διμήνου). Έχουμε δει επίσης ότι η παρούσα διοίκηση, όταν θέλει  αποφασίζει ακόμα και παρά την αντίθετη νομοθεσία (περίπτωση μετακίνησης γενικών ιατρών σε ΤΕΠ).
 Μετά όμως από τόσα που έχουν γίνει στο νοσοκομείο την τελευταία διετία, είναι κατανοητό και στον τελευταίο παροικούντα στο νησί, ότι εντός του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας έχουμε φτάσει σε συνθήκες πλήρους εντάσεως εργασίας, οι οποίες έχουν φτάσει να οδηγούν σε παραιτήσεις μονίμων ιατρών, μονίμων δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή, όσο τραβηγμένο και αν είναι κάτι τέτοιο ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Εξαιτίας δηλαδή των ελλείψεων σε προσωπικό που έχουν προκαλέσει αυτές τις συνθήκες εντάσεως εργασίας και τις οποίες η διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να αποτρέψει η να βελτιώσει, οφείλονται οι παραιτήσεις και όχι σε κάποιον αόρατο λόγο.
 Ακόμα και αν κάποιος σκεφτεί ότι τα παραλέμε σαν ένωση και τελικά φταίει η γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθεί ότι η διοίκηση είναι διορισμένη από την απερχόμενη κυβέρνηση και τα συμφέροντα της εξυπηρετεί μέχρι και σήμερα.
 Ακριβώς αυτά τα συμφέροντα και τις σχέσεις της με την απερχόμενη κυβέρνηση τα οποία δε θέλησε να χαλάσει η διοίκηση, είναι αυτά που την απέτρεψαν στο να απαιτήσει  έγκαιρα εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες από το υπουργείο, την προκήρυξη περαιτέρω της μιας θέσης επικουρικών νευρολόγων.
 Να το πούμε και διαφορετικά: Πέρα από τουλάχιστον 10 ανακοινώσεις της ένωσης γιατρών ΕΣΥ το τελευταίο 6μηνο ζητούσαν την ενίσχυση έστω με επικουρικούς νευρολόγους, (όταν ακόμα υπηρετούσαν 2 νευρολόγοι), ανεδείκνυαν ήδη το πρόβλημα. Παρότι είναι αυτονόητος ρόλος της διοίκησης ο έγκαιρος προγραμματισμός και η κάλυψη των ελλείψεων τίποτα δεν έγινε και έτσι ακόμα ένα κομμάτι του νοσοκομείου αποτελεί παρελθόν.
 Τώρα λοιπόν που πλέον και με τη σφραγίδα της Υ.Πε. το λουκέτο της νευρολογικής είναι γεγονός ένα μόνο έχουμε να ευχηθούμε στους συμπολίτες μας.
Kαλή χρονιά και υγεία πάνω από όλα και ελπίζουμε να μην χρειαστούν νευρολόγο…
Πλέον είναι μόνο ένας στο νοσοκομείο και προφανώς δεν αρκεί…
Όσο ακόμα δηλαδή θα τον έχουμε καθώς ούτε αυτός είναι μόνιμος, αλλά συμβασιούχος για ακόμα 7 μήνες..”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...