Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τρεις δημοσκοπήσεις το παραδέχονται πλέον: "Κλείδωσε" μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 3η δύναμη την ΧΑ!

Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 36 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ξαφνικά "ανακάλυψαν"  αυτό που οι ανανγώστες του defencenet.gr έχει ενημερωθεί από την αρχή της εκλογικής μάχης με τις δημοσιεύσεις των μυστικών δημοσκοπήσεων ξένων πρεσβειών και αυτών που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έκρυβαν στα συρτάρια τους γιατί δεν συνέφερε τους παραγγελείς τους: Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ο Λαϊκός Σύνδςσμος-Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη. Και συπληρώνουμε: Με διαφορά από το τέταρτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Ποτάμι.
 
Επίσης μεγάλη θα είναι και η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Πάνω από έξι ποσοστιαίες μονάδες.
 
Σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
 
Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ε΄΄ω η Νέα Δημοκρατία 17,6%.
 
Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 17, το ΠαΣοΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8
 
Bλέπουμε ότι "ξαφνικά" δύο μέρες πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις βλέπουν εκτός από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το Λαϊκό Σύνδεσμο, και μέσα στη Βουλή τους ΑΝΕΛ κάτι που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα δεν το έβλεπαν.
 
Τέλος η τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση της εταιρείας GPO  δίνει προβάδισμα 6,7 ποσοστιαίων μονάδωνστο ΣΥΡΙΖΑ , με την Χρυσή Αυγή να είναι σταθερά τρίτη.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία 26,7%.
 
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,1% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% και το ΚΙΝΗΜΑ με 2,9%. Επίσης, άλλο απαντά το 2,4%, άκυρο/λευκό το 0,4% και οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 9,3%.
 
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος παρά τις διώξεις και τις προφυλακίσεις οδεύει προς πολύ μεγάλη νίκη, αφού δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, και την ίδια στιγμή να κερδίσει την τρίτη θέση που τον καθιστά ρυθμιστή στις πολιτικές εξελίξεις και όλα αυτά χωρίς ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία αφού τα σημαντικότερα στελέχη του όπως και ο αρχηγός του βρσίκονται στη φυλακή.
 
Για την ακρίβεια η δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα 5,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται να προηγείται με 30,1% έναντι 24,6% της ΝΔ.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τον σταθμό «Bεργίνα TV», στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,5% ενώ ακολουθούν το Ποτάμι με 5% , το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 3,9% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2% , το Κίνημα με 1,6% και η ΔΗΜΑΡ με 0,8%.
 
Τέλος, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 12,5%.
 
Αυτά ως προς την πρόθεση ψήφου, στην εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος τα πράγματα γίνονται ακομα πιο ενδιαφέροντα.
 
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία θεωρείται δεξιάς απόχρωσης όπως και η RASS οπότε το 39,2% που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ως το βέλτιστο αποτέλεσμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...